Gå til innhold

Komplett fiskehåndteringssystem til avlusningsfartøy

PG-Flow Solutions skal lever et et komplett fiskehåndteringssystem til avlusningsfartøy. Illustrasjon Hydrolicer Production AS.
PG-Flow Solutions skal lever et et komplett fiskehåndteringssystem til avlusningsfartøy. Illustrasjon Hydrolicer Production AS.

PG Flow Solutions-konsernet har fått oppdraget med å levere et komplett fiskehåndteringssystem, inkludert avlusningssystem og fiskepumper, til avlusningsfartøyet «Hydro Pioneer». 

I en pressemelding skriver PG-Flow Solutions at kontrakten utføres som en underleveranse til det norske selskapet Hydrolicer Production AS, som står bak det nye rederiet Hydro Shipping og skal utruste båten «Hydro Pioneer» med fire komplette Hydrolicer avlusningssystemer. «Hydro Pioneer» er en 52 meters lang plattform forsyningsskip (PSV) som bygges om til å bli et avlusningsfartøy.  

PG-selskapene Cflow Fish Handling AS og PG Flow Solution AS skal i fellesskap produsere et komplett avlusningssystem, inkludert et firelinjers PG HydroFlow fiskepumpesystem. Kontraktsverdier er ikke oppgitt.  

Økt inntjening

PG-HydroFlow er et pumpesystem spesielt designet for transport av levende fisk. Pumpesystemet kan tilpasses kapasitet-, lengde- og høydeforflytning som kunden ønsker, uten å skade på fisken. PG-HydroFlow kombineres med Hydrolicer-systemet for å sørge for sikker og effektiv avlusing av laks.   

– Pumpesystemet vårt er sjøvanndrevet, har kontinuerlig flyt og ingen indre bevegelige deler. Vi tør påstå at det er bransjens mest skånsomme transportsystem for levende fisk, som igjen betyr økt inntjening for oppdrettsselskapet som benytter seg av tjenestene fra «Hydro Pioneer», sier Steve Paulsen, konsernsjef i PG Flow Solutions-konsernet.

PG Flow Solutions AS skal sammenstille de fire PG-HydroFlow-pumpene ved selskapets anlegg i Sande i Vestfold, og deretter transportere dem til Cflow Fish Handlings anlegg i Langevåg utenfor Ålesund.  

Komplett fiskehåndteringssystem

Cflow Fish Handling skal bygge selve avlusnings- og styringssystemet, og sammenstille og installere dette i en kontainer. Som del av sammenstillingsarbeidet vil selskapet montere fiskepumpene og integrere disse med avlusningssystemet, og deretter levere et komplett fiskehåndteringssystem til sluttkunde Hydrolicer Production AS.  

–  Vi er stolt av å være produksjonspartner for Hydrolicer Production på dette og andre prosjekter. Vi har i fellesskap etablert et rennomme for å utvikle innovative produkter som sørger for forbedret fiskevelferd.  sier CMO Gunnar Hoff, medgründer og leder av fiskeri- og akvakultur forretningsområdene i Cflow Fish Handling.  

Om konsernet

PG Flow Solutions tilbyr proprietære løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen akvakultur, maritim næring, energisektoren og landbaserte prosessindustrier. Selskapets hovedkontor og –fabrikasjonsanlegg ligger i Sande i Vestfold. Konsernets datterselskap Calder Ltd opererer utfra et tilsvarende anlegg i Worcester utenfor Birmingham i Storbritannia, mens datterselskapet Cflow Fish Handling AS operer utfra Ålesund i Norge.

Har du en sak du
vil tipse oss om?