Utviklingssjef Svein Martinsen i Morefish sier det fortsatt er mye å gå på for å få stabile og prediktive prosesser i RAS-anlegg. Foto: Morefish

Konferanse: Risiko og kompetanse i landbasert oppdrett

Landbaserte oppdrettsanlegg, både gjennomstrøms- og RAS-teknologi er sammensatt av mange ulike fagfelter som må samhandle. Hvilke faktorer må på plass for at resultatet skal bli sikre og forutsigbare anlegg?

Publisert Sist oppdatert

Konferansen vil ta plass i Oslo, 2. november.

I løpet av de siste årene har interessen rundt landbaserte oppdrettsanlegg formelig eksplodert og i rapporter fra næringen kan vi lese at opp mot 90 selskaper planlegger landbasert produksjon. Samtidig hører vi blant annet om massedød og nødslakt etter uønskede hendelser, finansieringsplaner for anlegg på land som slår sprekker, og en dødelighet på land som er nesten like
høy som i sjø.

For å unngå slike negative hendelser er det nødvendig både å kjenne til risikofaktorene i teknologien, og også hvordan disse skal forebygges under de ulike fasene i et prosjekt; design, prosjektering, bygging og drift. For å oppnå dette må både praktisk, biologisk og teknisk kompetanse være på plass helt fra planleggingsstadiet. Dette vil vi belyse nærmere i konferansen «Risiko og kompetanse i landbasert oppdrett».

Målet med konferansen er å gi deltagerne en smørbrødliste med faktorer vi i Morefish AS mener er essensielle for å oppnå sikre og forutsigbare anlegg på land. Fiskevelferd, teknologi, vannkvalitet og prosjektering er tema vi vil gå dypere inn i. Foredragsholderne er hentet både fra leverandørsiden, forskning, forvaltningsorgan og næringen selv.

Her er lenke til konferansens nettside