Illustrasjonsfoto: Ole Andreas Drønen

Konkurranse om utfisking

Oppdrettsnæringens sammenslutning for utfisking av rømt oppdrettslaks i elevene (OURO), utlyser herved konkurranse om utfisking i elver for 2019-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Stiftelsen OURO, Oppdrettsnæringens sammenslutning for utfisking av rømt oppdrettsfisk, ble opprettet i 2015 for å redusere risikoen for genetisk påvirkning på ville bestander av laksefisk. I perioden 2016-2018 har OURO gjennomført tiltak for utfisking i norske elver.

Styret i OURO vedtar årlig, med utgangspunkt i resultatene fra Det nasjonale overvåkningsprogrammet, i hvilke elver det skal planlegges og utføres utfiskingstiltak. OURO har lagt ut konkurranse om utfiske i ca 90 elver i Norge i løpet av høsten 2019, skriver de i en pressemelding.

Inngå rammeavtale

Endelig beslutning om hvilke elver som inngår i programmet for 2019 vil bli tatt av styret i OURO i løpet av april, og orientering blir gitt til de tilbyderne som har meldt interesse for konkurransen. Det kan blir færre elver enn det som ligger i konkurransegrunnlaget.

For å levere tjenestene ønsker OURO å inngå rammeavtale med aktuelle tilbydere av utfiske-tjenester som har kunnskap og erfaring med uttak av rømt oppdrettsfisk basert på drivtelling og uttak i den forbindelse. Det stilles krav om at tilbyderne skal ha kapasitet til å kunne gjennomføre utfiske-tiltak i 15-35 elver innenfor sesongen. Dette framgår av Konkurransegrunnlaget 
OURO tar sikte på å igangsette utfisking fra august/september med de leverandørene som det inngås kontrakt med. Krav til aktuelle leverandører er angitt i konkurransegrunnlaget.