Illustrasjonsfoto. Foto: Amar Shipping AS.

Kontraherer to nye bløggebåter

Amar Shipping AS kontraherer to bløggebåter fra Fitjar Mekaniske Verksted AS (FMV).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette skriver selskapet i en pressemelding. Selskapet har opsjon på ytterligere seks fartøy.

Dette er en ny satsing fra Bjørn M. Apeland etter at han solgte seg ut av Steinsvik AS. Amar Group AS har en eierpost i Napier AS, som er det selskapet som har lengst erfaring med bløggebåt for avliving og transport av laks. Napier har i dag én båt i operasjon og to nybygg. Den første båten blir levert ultimo 2018 og den neste blir levert sommeren 2019.

Med Amar Shipping AS, vil Apeland bygge opp et rederi som retter seg mot det internasjonale akvakulturmarkedet mens satsingen i Norge gjøres gjennom Napier AS. Amar Shipping AS vil tilby løsninger som vil gi kundene økt verdi og bedre oversikt over sin kjernevirksomhet.

To nye bløggebåter

I første omgang er det to bløggebåter av henholdsvis typen HFMV P26 og HFMV P35 som er kontrahert. P26-designet har en lastekapasitet på 140 tonn laks, mens P35 har en kapasitet på 210 tonn. Selskapet har i tillegg opsjon på å få levert ytterligere fire P26, en P35 og en P43. Det vil gå tre til fire måneder mellom hver leveranse. Første båt er planlagt levert ultimo 2019. Alle båtene vil bli utrustet med et nyutviklet blodvannsrenseanlegg som Napier AS har utviklet i samarbeid med et lokalt leverandørselskap.

–  Gjennom det banebrytende arbeidet som Napier AS har gjort, ser vi at disse løsningene for avliving og transport av laks bringer næringen framover når det gjelder miljø, kvalitet og effektivitet. Napier AS har over 10 års erfaring med bløggebåt og bygger nå to fartøy som er utviklet spesifikt for formålet, sier Bjørn M Apeland.

Amar Shipping AS ser store fordeler ved å kontrahere hos et lokalt norsk verft som FMV med tanke på både kvalitet og leveringstid.

- Ved bruk av Heimli Shipsdesign og FMV som byggeverft så er vi garantert topp kvalitet og velutprøvde konsepter som er utviklet og bygget i samarbeid med Napier AS og Amar Shipping AS, sier Apeland.

Hvem som er kundene vil ikke Bjørn M Apeland i Amar Group gå ut med enda, men ser et klart behov for tonnasjen han nå har bestilt.

–  Amar Group har nå ISM og SMS lisens i flere land og er nå klar til å sette fart bak strategien. Motivasjonen for satsingen i Amar Group AS er å skape nye verdier og lokale arbeidsplasser gjennom utvikling av ny teknologi for havbruk, offshore og maritim næring, avslutter Bjørn M. Apeland.