Bilde: Illustrasjon av Salt Ship Design.

Kontrakt inngått med Alsaker Fjordbruk

Norwegian Electric Systems og Norwegian Control System inngår kontrakt med verftet Astilleros de Murueta i Spania for levering av automasjon og fremdriftssystem på Alsaker Fjordbruks nye brønnbåt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Verftet Astilleros de Murueta og Alsaker Fjordbruk på Onarheim valgte Norwegian Electric Systems og Norwegian Control System som leverandør av fremdriftssystem og automasjon. Brønnbåten skal leveres mai 2020. 

Robust og sikkert system

Fremdriftssystemet leveres av Norwegian Electric Systems (NES) og inkluderer blant annet elektromotorer for fremdrift og tunnel thrustere, generatorer, hovedtavler, nødtavle, transformatorer, software og opsjon på batteripakke. I tillegg blir det en leveranse på B.O.S.S, Black Out Safety System og RAS (Remote Assistanse System) som sikrer trygg elektrisk drift under krevende forhold.

Selskapet skriver at dette er et robust og sikkert system som til sørge for optimal fremdrift av brønnbåten.  

- Alsaker er ny kunde og vil være en stor aktør i forhold til valgt utstyr hos oss, det er veldig spennende og motiverende å få inn nye aktører som kunder og vi gleder oss til et godt samarbeid fremover, sier salgsansvarlig Henry Myhre i en pressemelding fra Havyard-konsernet. 

Nytt segment

Norwegian Control Systems (NCS) har en leveranse med IAS/PMS (Integrert automasjonssystem /strøm-styringssystem), Sales & Bid Manager Svein Ove Farstad sier at automasjonsleveranser er ett av deres mest populære produkter, og har en stor ordrebok på 18 leveranser.

– Vi begynner å få en økende aktivitet i Spania og dette er et marked vi ønsker å være i, at vi vinner denne kontrakten er viktig for oss. Verftet Astilleros de Murueta i Spania og Alsaker Fjordbruk er nye kunder vi skal levere til, og samtidig som det er ett nytt segment for oss blir dette et veldig spennende prosjekt, sier Farstad.

- NES og NCS har som mål å tilpasse og levere innovative, pålitelige, kostnadseffektive og miljøvennlige løsninger samt å yte best mulig service for våre kunder. Så langt har Alsaker Fjordbruk vist seg å være en krevende og interessant kunde å arbeide med som stiller store krav til stabilitet. Dette holder oss skjerpet og bidrar til videreutvikling som systemintegrator. Vi setter stor pris på samarbeidet med rederiet, sier leder av forretningsområdet og administrerende direktør Tor Leif Mongstad.

FAKTA NES og NCS

Norwegian Electric Systems AS (NES) og Norwegian Control Systems AS (NCS), er to høy-teknologiske bedrifter som har spisskompetanse innen elektro, automasjon og integrert navigasjon. Hovedkontoret deres ligger i Bergen, har en total ordrereserve på NOK 585 millioner, og sysselsetter i dag 65 personer i tillegg til alt bortsatt produksjon.