Sterner AS har hatt et krevende år resultatmessig. Foto: Sterner AS

Krevende år for Sterner

2017 har vært et krevende år for Sterner AS som har hatt en omsetningsreduksjon på 13%.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I årsregnskapet til Sterner AS kommer det frem at selskapet har hatt en markant nedgang resultatmessig i 2017. De skriver videre at de har vært et krevende år med flere tapsprosjekter.

De harde fakta

Selskapet har i 2017 hatt en omsetningsreduksjon på 13%. Driftsresultatet deres endte på et underskudd på 6,5 millioner, mot et overskudd på 12 millioner i 2016. Det er dermed en negativ driftsmargin med -3%, en nedgang fra 2016 der det var på 5%.

Sterner skriver i sin årsberetning at det er lagt ned vesentlige ressurser i innføring av nytt ERP-system, selskapet har ansatt mange nye medarbeidere, samt foretatt vesentlige omorganiseringer. De skriver videre at styret er godt fornøyd med selskapets drift, tross nedgangen i resultatet. 

Tallene viser en egenkapitalandel på 19,5% i 2017, mot 19,2% året før. Sterner har hatt en positiv kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter på 8 millioner kroner, mot 15,5 millioner i 2016. 

Forventer bedre resultat i 2018

Selskapet skriver at de har store forventninger til videreutviklede løsninger innen fiskeoppdrett og RAS-anlegg.

Sterner er en av få selskap som leverer løsninger innenfor rensekrav på 50% eller mer, som samtidig får et ferdigbehandlet luktfritt tørrstoff på over 90%.  Styret i Sterner forventer at resultatgraden i 2018 kommer opp på samme nivå som det har vært på tidligere år.

Forskningsaktiviteter

Sterner har i 2017 levert og videreutviklet gode metoder for å rense og stabilisere slam fra oppdrettsnæringen. De kan ved hjelp av prosessene sine få et tørrstoff på 90%, med kun 30% av energien, samt produsere biogass om ønskelig.

Selskapet har også videreutviklet produkter innen oksygenering, CO2-lufting og filtrering. I tillegg har Sterner en løpende forskning på videreutvikling av produktet biogassanlegg til fiskeoppdrett.

Lik verdi skal gi lik lønn

Selskapet hadde i utgangen av 2017, 52 ansatte. Av de 52, er 10 ansatte kvinner. Kvinneandelen i administrative stillinger utgjør 75%, mens andelen av kvinner i lederstillinger utgjør 25%.

Sterner skriver i sin årsberetning at de arbeider aktivt, målrettet og planmessig for likestilling innenfor virksomheten, og de har som policy at lik verdi skal gi lik lønn.