Gå til innhold
Annonse

Canada: - Det er skuffende at aktivister velger å gi en uriktig fremstilling en viktig virksomhet til BC , som sysselsetter tusenvis av ansvarlige bønder på kysten vår.

Annonse

Odd Grydeland Gustav-Erik Blaalid En av de mer tvilsomme presentasjoner under årets Vancouver International Film Festival ( VIFF ) var visningen av dokumentarfilmen "Salmon Confidential" , som er produsert av Twyla Roscovich i samarbeid med den profilerte anti-lakseaktivisten Alexandra Morton. En av de mange kommentarene til filmen ble nylig publisert i avisen Globe and Mail av Mr. Ian Roberts fra Marine Harvest Canada - en av de som har jobbet i bransjen i mange år og som kjenner bransjen godt: " Hvis du liker dokumentarfilm som inkluderer tvilsom redigering, manipulering med vitnesbyrd fra rettssaker, karakterdrap , fordreide lab-rapporter og utelatelse av viktige fakta om villaksens migrasjon og fiskehelse , så kan du se Salmon Confidential. Men hvis du fortsatt er blant de som krever en balansert og rettferdig tilnærming til å lage film, så kanskje du skal hoppe over akkurat denne filmen, skriver han.

Alexandra Morton har jobbet iherdig mot lakseoppdrett i flere årtier. Hun er sentral i
Alexandra Morton har jobbet iherdig mot lakseoppdrett i flere årtier. Hun er sentral i "fakta"-filmen Salmon Confidential fra Canada.