H.K.H Kronprinsesse Victoria av Sverige vil tale i Stavanger 13. juni under den internasjonale havbrukskonferansen AquaVision. Foto: Erika Gerdemark, Sveriges Kungahus.

Kronprinsesse Victoria taler på havbrukskonferanse i Stavanger

H.K.H. Kronprinsesse Victoria av Sverige kommer til Stavanger 13. juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hun skal holde innlegget «Havutfordringen og SeaBOS» på den internasjonale havbrukskonferansen AquaVision 2018, kommer det frem i en pressemelding fra Skretting.

Kronprinsesse Victoria berømmer tiltak for å beskytte verdenshavene

Kronprinsesse Victoria har et sterkt engasjement for sunn og bærekraftig mat og er en offisiell ambassadør for FNs bærekraftmål. Hun har valgt å fokusere særskilt på arbeidet med hav- og fiskespørsmål. FNs bærekraftmål nummer 14, livet under vann, handler om å bevare og bruke hav og marine ressurser på en måte som fremmer bærekraftig utvikling.

SeaBOS — globalt initiativ for å beskytte verdenshavene

SeaBOS er første gang selskaper fra Asia, Europa og USA går sammen for å forhindre overfiske, stoppe ulovlig fangst og bruk av slavearbeid. I tillegg skal SeaBOS arbeide for å få alternativer til marine råvarer for oppdrettsfôr og bedre fiskehelsen innen havbruk og få til global reduksjon av antibiotika.

De ti selskapene som har gått sammen i SeaBOS, er kanskje ikke velkjente navn blant forbrukere, men produktene deres finnes over hele verden, og de står for nesten en tredjedel av omsetning til verdens 100 største sjømatselskaper. Blant dem er Marine Harvest, Cermaq, Cargil Aqua Nutrition, og nederlandske Nutreco som eier fôrprodusenten Skretting.  

AquaVision 2018 fullbooket

I 22 år har Stavanger vært vertsby for AquaVision, og årets konferanse har vært fullbooket i lang tid. I tillegg til H.K.H. Kronprinsesse Victoria vil hovedtaler Ban Ki-Moon, tidligere generalsekretær i FN, bidra med sin erfaring og ekspertise om global matsikkerhet for en voksende befolkning. Delegatene til AquaVision består av over 400 sjømatledere fra nærmere femti nasjoner. AquaVision 2018 er nå fullbooket.