Gå til innhold
Annonse
Aleksander L. Pedersen er ansatt som kvalitetsleder ved Salten Fiskeindustri og Salten Salmon. Foto: Salten Aqua.
Aleksander L. Pedersen er ansatt som kvalitetsleder ved Salten Fiskeindustri og Salten Salmon. Foto: Salten Aqua.

I midten av oktober ble Aleksander L. Pedersen ansatt som kvalitetsleder ved Salten Fiskeindustri og Salten Salmon. Ansettelsen er en viktig forutsetning for at kvaliteten sikres gjennom alle ledd i produksjonen.   

Annonse

Etter endt masterutdanning i Matvitenskap ved NMBU i Ås og tre år hos Idun Industri AS vender Aleksander Lyngved Pedersen (30) nesen hjem til Bodø. Bodø-væringen var ansatt som produktutvikler og arbeidet mye med forbedringsprosjekter innenfor produksjon og kvalitet, før han bestemte seg for å flytte hjem for å ta del i veksten og de nye prosjektene i Salten Aqua-Gruppen, melder selskapet i en pressemelding.

- Jeg har over lengre tid fulgt med på satsingen i Bodø og utviklingen i Salten Aqua- Gruppen og synes det har vært spennende. Bodø var en gang i tiden stor på produksjon av næringsmidler og nå satses det på å bygge opp en stor næringsmiddelaktør her i byen. Det viser at de har tro på næringen og lokalsamfunnet, forteller Aleksander.

Aleksander skal lede og koordinere det daglige kvalitetsarbeidet for 2 500 tonn laks ved Salten Salmon i form av ferdigprodukter samt ivareta kvalitetsarbeidet i Salten Fiskeindustri- konsernet. Som kvalitetssjef har Aleksander som mål å fremme kvalitet i alle ledd.

Hjemlengsel

Aleksander forteller at han hadde fått nok av pendlerlivet mellom Ås og Oslo, samtidig som han ønsket seg hjem til nordnorsk natur og byen han vokste opp i.

- Det blir litt følelsesmessig, for det handlet ikke bare om jobben, men muligheten til å flytte hjem. Når man har en spesialisert utdanning er det ikke all verdens av stillinger å søke på, noe som ga en følelse av “make it or break it”.

Med nordover har Bodø-væringen fått med seg samboeren sin, som starter i ny jobb i Bodø i mars.

- Det var svært viktig for oss å få en kvalitetssjef med kompetanse og erfaring fra næringsmiddelindustrien. Vi er derfor veldig fornøyd og glad med å få Aleksander hjem til Bodø, forteller John Erik Rønning, administrerende direktør ved Salten Salmon.

John Erik Rønning, administrerende direktør ved Salten Salmon. Klikk for større bilde. Foto: Salten Aqua.
John Erik Rønning, administrerende direktør ved Salten Salmon. Klikk for større bilde. Foto: Salten Aqua.

John Erik Rønning, opprinnelig fra Rønvika i Bodø, ble i fjor ansatt som administrerende direktør ved Salten Salmon og ble selv hentet hjem fra Trondheim hvor han jobbet i SalMar. Salten Aqua- gruppen, Salten Fiskeindustri og Salten Salmon. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse