Fish Farm Watch illustrasjon/Kvarøy Fiskeoppdrett.

Kvarøy Fiskeoppdrett søker om fire utviklingstillatelser

Kvarøy Fiskeoppdrett søker om fire utviklingstillatelser for konseptet Fish Farm Watch - en operasjonell sanntids miljø- og beredskapsplattform, som skal baseres på en betydelig teknologioverføring fra ulike næringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kvarøy Fiskeoppdrett søker nå om å få tildelt fire konsesjoner til lakseoppdrett med konseptet Fish Farm Watch. Foto: Kvarøy Fiskeoppdrett. 

Selskapet fra Lurøy kommune på Helgeland, produserer i dag laks i henhold til en av markedets strengeste miljø- og bærekraftstandard for Whole Foods marked, og er i tillegg rangert på Seafood Watch sine lister under betegnelsen «Good alternative» som det best rangerte selskapet med åpenmerd produksjon i verden.

Les også: Venter i spenning på ny flåte

Basert på opparbeidet erfaring og kompetanse ønsker Kvarøy Fiskeoppdrett ytterligere å styrke miljøfokuset ved utvikling av konseptet Fish Farm Watch - en operasjonell sanntids miljø- og beredskapsplattform, opplyser selskapet i en pressemelding.

Les også: Klarte seg i over 20 år uten sykdom – så kom ILA

Fish Farm Watch baseres på en betydelig teknologioverføring fra ulike næringer: olje og gass, bergverksindustrien og maritim virksomhet. Dette gjelder innenfor områdene målesensorer, modeller, håndtering av store datamengder og etablering av digital plattform med tilhørende applikasjonsløsninger (app.). Utover teknologi, vil det også overføres og tilpasses anerkjente metoder for blant annet miljørisiko og beredskap og avansert tilstandsovervåking.

Les også: Forklarer resultatnedgang grunnet utfordringer med lus

I forbindelse med søknaden om utviklingskonsesjoner og utviklingen av konseptet så har selskapet laget en film som forklarer Fish Farm Watch prosjektet nærmere.

  • Kvarøy Fiskeoppdrett har drevet med lakseoppdrett siden 1979, og har markert seg som et selskap som var tidlig ute med å tenke nytt innen miljø og bærekraft.
  • De benytter ikke medikamenter mot lakselus, og bruker heller ikke kobberimpregnering på nøtene.
  • Kvarøy Fiskeoppdrett er et tredjegenerasjonsselskap, som produserer miljøvennlig laks, der store deler av fisken deres havner på det amerikanske markedet.
  • De har fra før fire konsesjoner, og samdriftspartner Selsøyvik Havbruk har to konsesjoner.