Arrangerer kostholdsprogram for å øke sjømatkonsum hos unge. Foto: Kigok.

Lærer kosthold for å øke sjømatkonsum hos unge

Kigok arrangerer Fiskesprellkurs for elever som tar utdanning i barne- og ungdomsarbeiderfaget i Bodø. Deretter skal elevene holde kurs for de eldste barna i Asphaugen barnehage.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. I tillegg ønsker programmet å sette fokus på sjømat som pedagogisk tema, og kosthold generelt. Kigok har base på Inndyr i Gildeskål, og arbeider med kompetanseutvikling og rekruttering til marin sektor i Nordland. Det melder selskapet i en pressemelding.

Prosjektet gjennomføres 18-19. januar. Den første dagen får elevene opplæring av profesjonelle Fiskesprellinstruktører fra Nordland Fylkeskommune. På kurset skal de lære om sjømat og lage ulike sjømatretter. Neste dag er det elevene sin tur til å ha et inspirerende og motiverende kurs og sjømat for de eldste barnehagebarna i Asphaugen Barnehage. I løpet av dagen skal de lage mye god sjømat sammen med barna. Maten skal serveres til barn og voksne ved Aspåsen SFO og Asphaugen barnehage.

  • Det vil til sammen bli servert mat til over 200 barn, unge og voksne under prosjektet.
  • Prosjektet arrangeres i samarbeid med bedrifter og foreninger i Gildeskål og Bodø.