Lokalitet til Nova Austral i Magallanes, Chile, der rømmingen skjedde. Foto: Daniella Balin

Laks på rømmen

Chilenske myndigheter opplyser at det har vært et tilfelle av rømming ved et Nova Austral anlegg i Magallanes. De første opplysningene gikk ut på at 100 000 laks var rømt. Nå korrigeres opplysningene. Det totale antall laks i merdene der rømmingen skjedde var 100 000, men at det trolig er rundt 10 000 fisk som er forsvunnet.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var i går at regiondirektøren for Sernapesca Magallanes, Patricio Diaz, opplyste at fem av 20 merder er omfattet av rømmingen. Det har vært dårlig vær i området som ligger ved Isla Capitán Aracena, sør for Magallanes stredet.

Diaz fortalte at av de fem berørte merdene var det fisk i tre, og at det til sammen skal dreie seg om 10 000 fisk.

- Nå skal tjenestemenn fra Sernapesca i gang med å undersøke omstendighetene rundt rømming. Da skal de blant annet vurdere om Nova Austral har overholdt krav til forebyggende tiltak, og om nødvendige tiltak iverksettes for å begrense omfanget av rømmingen.

Assisterende direktør for havbruk, Alicia Gallardo, sa at det vil bli gjort en fullstendig gjennomgang av Nova Austral sine beredskapsplaner ved rømming. Brudd på disse vil eventuelt medføre straffereaksjoner.