Geir Wenberg (t.v) i Salten Aqua og Lars Arve Jacobsen la tirsdsag fram store planer om samarbeid rundt lakseprodukter i butikk. Foto: Salten Aqua.

Lakse-satsing fra Salten Aqua

Oppdrettskonsernet Salten Aqua går sammen med Coop Nordland i landsdelens første satsing på ferdige lakseprodukter i butikk. Produksjonen skal skje i Maxmat-bygget i Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sammen med Coop Nordland skal Salten Aqua satse på landsdelens første produksjon av ferdige lakseprodukter i butikk, skriver de i en pressemelding.

-Det har irritert meg lenge at vi sender laksen ut av fylket uten å gjøre noe med den. Andre tar toppgevinsten. Dette gjelder også internasjonalt. Derfor tar vi noe av dette tilbake, sier administrerende direktør Geir Wenberg i Salten Aqua i meldingen.

Under tirsdagens pressekonferanse uttrykte administrerende direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland at samarbeidspartnerne står foran en spennende periode.

Full tillit

Planen er å produsere 2500 tonn lakseprodukter. En del av dette skal selges gjennom Coop Nordland sine butikker i store deler av fylket. Potensialet er ca dobbelt så stort og i framtiden er det meningen at noe skal gå til eksport..

-2500 tonn ferdige produkter vil gi en verdi av 200 millioner kroner. Det er muligens et industrieventyr vi står overfor, sier Geir Wenberg.

Tirsdag framstod de to samarbeidspartnerne med full tillit til hverandre.

-Salten Aqua-gruppen er blant de aller beste i sin klasse, sa Coop-direktøren.

Coop Nordland har rundt 50 butikker i sitt område.

Kortreist mat

Hvor mange arbeidsplasser det er snakk om ville ingen av partene si noe om, men de vil oppfordre de som mister jobben når Maxmat og Insula legger ned dagens drift.

-Dette er folk med høy kompetanse på nettopp det vi skal produsere, sier Geir Wenberg.

Wenberg og Jakobsen, sa i går at det vil ta ett års tid før man er i gang med produksjonen av ferdige lakseprodukter på Rønvikleira i Bodø. Meningen er at produktene skal få en egen brand og markedsføres som kortreist mat.

-Når man står på Keiservarden i Bodø ser man alle anleggene i Salten Aqua-gruppen. Fra oppdrettsanlegg til slakteri. Mer kortreist kan det ikke bli, sier Wenberg.

Miljøvennlig

De to samarbeidspartnerne kontaktet hverandre om en ide som nå settes ut i livet.

-Det er mange fordeler med kortreist mat. Den er lokalt produsert og har et miljøvennlig aspekt, sa Lars Arve Jakobsen.