Laksesystemer med teknologi for håndtering av store mengder fôr til landbaserte anlegg

Laksesystemer signerer avtale med Simatek Bulk Systems AS om forhandling av elevator til håndtering av store mengder fôr til landbasert fiskeoppdrett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

En av de virkelige utfordringene i de største landbaserte oppdrettsanleggene i dag handler om fôrlogistikk, forteller Ole Gabriel Kverneland, daglig leder i Laksesystemer AS.

- Mange av våre kunder bruker i dag forferdelig mye ressurser på intern logistikk av fôr fordi det ikke har vært tilgjengelig teknologi som kan håndtere dette på en rask og skånsom måte. Det er åpenbart at anlegg som skal fôre mer enn 30 tonn fôr per dag må løsrive seg fra å fylle siloer med storsekk og truck. Det er bare å ta frem kalkulatoren for å se hvor mange storsekker dette blir - hvis ikke teknologien til fôrlogistikk følger med utviklingen ender man opp med å måtte ha flere ansatte som bruker arbeidsdagen sin bare på flytting av fôr forteller Kverneland.

- Ny teknologi mer skånsom og gir betydelig økt kapasitet

- Vi har brukt mye tid på å finne den riktige løsningen for næringens utfordring og vi er veldig glad for å kunne melde at vi har inngått et samarbeid med Simatek Bulk Systems AS. Deres smarte trommelutfôrer sikrer maksimal skånsomhet og samtidig i prinsippet ubegrenset kapasitet. De mest relevante størrelsene for landbasert akvakultur løfter ca 10 tonn fôr per time mens de største modellene kan flytte flere hundre tonn i timen.

- Resultatet av å implementere denne type teknologi blir at mye mindre av kundens verdifulle tid går med til internlogistikk på fôr og at man reduserer støv og knus forårsaket av fôringsanlegget. Vi tror dette er en av nøklene til å lykkes i store resirkuleringsanlegg til post-smolt og for landbaserte matfiskanlegg og vi gleder oss virkelig til å komme i gang leveranser av denne type teknologi, sier Kverneland. 

- Viktig med målrettet fokus på landbasert akvakultur

- Skånsom transport av pellet er et vesentlig forretningsområde for oss, forteller Christian Andersen, managing direktor i Simatek Bulk Systems AS. Det er derfor opplagt for oss å søke nye anvendelsesområder for teknologien innenfor håndtering av fiskefôr og vi har derfor valgt å innlede et samarbeid med Laksesystemer.

Simatek Bulk Systems anser Laksesystemers målrettede fokus på fôringsteknologi til landbasert oppdrett som en viktig inngangsvinkel til et nytt og potensielt stort anvendelsesområde for Simatek Universalelevatorer.

- Vi har stor tro på at vårt samarbeid med Laksesystemer vil være fruktbart for alle parter; ikke minst for kundene som nå får tilgang på en teknologi som kan forenkle deres arbeidshverdag. For oss er det også veldig viktig at Laksesystemer, sammen med morselskapet Fjøssystemer, har et godt utbygd servicenettverk som kan sørge for at utstyret fungerer godt på lang sikt. Det tjener alle på. Derfor mener vi Laksesystemer er en riktig samarbeidspartner for å styrke vår posisjon på det landbaserte akvakulturmarkedet, avslutter Andersen.