Gå til innhold
Annonse

Canada: En lakseprodusent i Canada setter nå i gang med å produserer atlantisk laks i lukket anlegg. Produsenten har som mål å produsere laksen fra smolt til 4,5 kg på elleve måneder. Odd Grydeland Den lukkede oppdrettsanlegg for laks bruker saltvanns resirkuleringsteknologi (RAS) ligger på den nordlige delen av Vancouver Island , og er eid av de lokale ' Namgis First Nation . Prosjektet er støttet av kompetanse levert av Save Our Salmon ( SOS ) Conservation Foundation samt USA-baserte Conservation Funds Freshwater Institute gjennom Tides Canada . Ytterligere finansiering har blitt gitt av den kanadiske regjeringen og provinsmyndigheter. Den første lakssmolten ble levert av Marine Harvest Canada og satt ut i anlegget i mars i år. Da var snittstørrelsen på 85 gram. Den ferskeste oppdatering viser at fisken nå er 700 gram. Fisk som kjønnsmodnes tidlig vil bli slaktet ut under veis, men den store utslaktingen ventes å begynne om fem måneder da forventet vekt vil ligge fra 3,5 til 5,5 kilo. Fisketettheten i anlegget når utslakting starter er ventet å ligge rundt 90 kg/m3.

Annonse

Odd Grydeland

Den lukkede oppdrettsanlegg for laks bruker saltvanns resirkuleringsteknologi (RAS) ligger på den nordlige delen av Vancouver Island , og er eid av de lokale ' Namgis First Nation . Prosjektet er støttet av kompetanse levert av Save Our Salmon ( SOS ) Conservation Foundation samt USA-baserte Conservation Funds Freshwater Institute gjennom Tides Canada . Ytterligere finansiering har blitt gitt av den kanadiske regjeringen og provinsmyndigheter.

Den første lakssmolten ble levert av Marine Harvest Canada og satt ut i anlegget i mars i år. Da var snittstørrelsen på 85 gram. Den ferskeste oppdatering viser at fisken nå er 700 gram. Fisk som kjønnsmodnes tidlig vil bli slaktet ut under veis, men den store utslaktingen ventes å begynne om fem måneder da forventet vekt vil ligge fra 3,5 til 5,5 kilo.

Fisketettheten i anlegget når utslakting starter er ventet å ligge rundt 90 kg/m3.