Langt mer laks i sjøen

Biomassen til laksen som står i sjøen var vesentlig høyere ved utgangen av august enn den var på samme tid i fjor. Det viser fersk statistikk fra Akvafakta.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Med en stående biomasse på 685 tusen tonn ved utgangen av august, hadde volumene økt med 7 % sammenlignet med same tid i fjor.

Denne relativt store prosentvise økningen har vart ved noen måneder nå, og man har også hatt 15 måneder på rad med volumer over fjorårets tilsvarende. Dette er bare ni tusen tonn (1,3%) under all time high, som var ved utgangen av desember i fjor.

Sannsynligheten for at man dermed har all time high med biomasse i sjøen akkurat nå denne måneden, er derfor svært stor. Dette får vi imidlertid ikke vite før om cirka en måned, da septemberstatistikken kommer.

Beholdningen for ørret er med 35 000 tonn, kun en prosent over fjorårets august-utgang.

Temperatur som  fjor

Vekstforholdene er omtrent som i fjor, med en snittemperatur på 13,7 grader, som er fattige 0,1 grad over temperaturen i fjor.

Fôrforbruk opp

Men de økte volumene spiser fisken mer mat, så fôrforbruket er opp med 6 % for laks, og interessante 15 % for ørret.

Mer fisk ut

Utsett av fisk viser en økning i august på 4 % for laks sammenlignet med fjoråret, mens ørretoppdretterne har slått til med en økning på helle 56 % i antall.