Slik ser den nye portable ROV-løsningen til Marinequip AS ut. Illustrasjon: Marinequip AS.

Lanserer portabel ROV-løsning

ROV-produsenten Marinequip AS har utviklet en kompakt ROV-løsning hvor alt kontrolleres fra en container.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

 Systemet/løsningen består av en 10 fots container som inneholder en elektrisk ROV, vinsj, A-ramme (løfteutstyr) og kontrollrom. Denne er utstyrt for å operer på dybder ned mot 1000 meter, kun ved tilkobling av strøm.

- Vi har implementert alt av utstyret vårt i en liten container. Alt er i en pakke som man kan ha på dekk. Man kan også få integrert ROV- notvaskeren vår i systemet, sier salgssjef Trond Johansen til kyst.no.

Løsningen skal også gi et sikrere arbeidsmiljø på dekk.

- Arbeidet blir mer ryddig og effektivt. Vi har tidligere jobbet mye offshore, men jobber nå flere løsninger innen oppdrett, opplyser Johansen.

ROV-løsningen skal kunne dekket behovet for rask mobilisering, hvor oppdretterne også kan utstyre flere båter i flåten for ROV- operasjoner, ifølge selskapet. Den skal også bruke minimalt av dekksarealet samt en sikker håndtering av utstyr uten bruk av eksterne kraner og løfteanordninger.

- Vi legger stor vekt på effektivitet og skånsom håndtering av ROV og kabel. Hvor vi forlenger levetiden og utstyret betraktelig ved bruk av et lite launch and recovery system, legger Johansen til.

Egenskaper for systemet:

  • Rask mobilisering og de-mob
  • Sikrere arbeidsmiljø på dekk
  • Enkel integrering på båt
  • Kontrollert launch and recovery
  • Kostnadsbesparende og skånsom håndtering

Den nye løsningen skal kunne installeres på båter og bruke minimalt av dekksarealet. Illustrasjon: Marinequip AS.