Gå til innhold
Annonse

Lanserer samarbeidsprogram for hav- og landbrukssektoren

Nordisk ministerråd lanserer samarbeidsprogrammet til Ministerrådet for fiskeri, havbruk, jordbruk, mat og skogbruk for 2017-2020. Foto: Colourbox
Nordisk ministerråd lanserer samarbeidsprogrammet til Ministerrådet for fiskeri, havbruk, jordbruk, mat og skogbruk for 2017-2020. Foto: Colourbox

Nordisk og norsk ministerråd lanserer samarbeidsprogrammet til Ministerrådet for fiskeri, havbruk, jordbruk, mat og skogbruk for 2017-2020, melder Regjeringen.

Annonse

Samarbeidsprogrammet skal beskrive strategiske satsinger og utfordringer innen fiskeri, havbruk, jordbruk, mat og skogbruk i Norden.

- Programmet bidrar til å utvikle og styrke det nordiske samarbeidet, som er viktig for å møte globale utfordringer som klimaforandringer, antibiotikaresistens og livsstilssykdommer.

 Les  om programmet her 

Utvikling av nordisk bioøkonomi og bærekraftige matvaresystemer er definert som de overordnede satsningsområdene for sektoren. Det skal bidra til å gjøre sektoren stadig mer økonomisk, sosial og bærekraftig.

- Ministerrådet har i tillegg definert syv områder som beskriver sektorens største utfordringer som omfavner bærekraftig forvaltning av biologiske ressurser, klimapåvirkning, dyrevelferd, matvaner, merkeordninger, innovasjonsfremmende myndigheter og utvikling av nye produkter og tjenester og diversifisert landdistrikts økonomi.

Les mer om det nordiske samarbeidet her 

Nordisk ministerråd:

  • Det offisielle samarbeidsorganet for felles løsninger for de fem nordiske landene Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.
  • Formannskapet veksler mellom landene i ett år av gangen.
  • Landet med formannskapsrollen leder arbeidet med de politiske prioriteringene og de nordiske statsministermøtene.
  • Tre hovedspor i det norske formannskapsprogrammet: Norden i omstilling, Norden i Europa og Norden i verden.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse