Mobilisering på Rute 5 syd, mellom Puerto Montt og Puerto Varas. Foto: SalmonExpert

Lastebilstreik stopper laksen

Chilenske lakseprodusenter merker for alvor virkningene av streikende lastebilsjåfører.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en sak på SalmonExpert (spansk) og FishfarmingExpert (engelsk) fortelles det om en større streik som rammer det søramerikanske landet.

De skriver at lakseindustrien i Chile uttaler at de støtter kravet fra lastebilsjåførene om større personlig sikkerhet, men slik streiken nå pågår stopper den forsendelser av fersk og frossen laks fra bearbeidingsanleggene.

Streiken startet før helgen, organisert av National Confederation of Cargo Transport of Chile (CNTC-Chile), som inkluderer lastebileiere og sjåfører fra forskjellige regioner for lakseoppdrett som Los Lagos, Aysén og Magallanes. 

Chiles innenriksminister, Víctor Pérez, truet mandag med å påberope seg en statlig sikkerhetslov for å straffe lastebilsjåfører for å ha sperret viktige ruter og for å ødelagge forsyningskjeder, etter at samtalene mellom de to sidene brøt sammen.

Arturo Clément, president for bransjeorganisasjonen SalmonChile, uttaler til Salmonexpert.cl, at  de så langt har registrert en innvirkning på transporten av fersk laks til hovedstadsregionen på grunn av veisperringer, og at de begynner å se problemer som til slutt kan påvirke eksporten til forskjellige markeder på grunn av vanskene med å ankomme med last til utskipingspunktene.