John-Christian Andreassen (Controller), Jarle Solemdal (adm. dir.) og Asbjørn Hagen (Miljøsjef). Foto: Lise Fagerbakk

Lederskifte i Salten Aqua

Jarle Solemdal overtar stillingen som administrerende direktør i Salten Aqua AS etter Geir Wenberg. Wenberg har vært leder for Salten Aqua- gruppen i over 13 år, og har jobbet sammen med Jarle i 12 av disse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg har jobbet tett med Jarle siden 2008 og vet at det er en svært kvalifisert og erfaren mann som nå tar over roret, sier Geir Wenberg, tidl. adm. dir. i Salten Aqua.

Salten Aqua AS ble stiftet for 20 år siden, og Wenberg har ledet firmaet i 13 av disse. Han har sittet i førersetet siden 2007, men skal nå jobbe med prosjekter tilknyttet Wenberg Invest AS og eierselskapet Wenberg Fiskeoppdrett AS. Salten Aqua har lokale og aktive eiere, og Wenberg kommer dermed fortsatt til å være sentral i Salten Aqua- gruppen både som medeier og styremedlem. 

- Jeg skal fortsette å jobbe sammen med gode kollegaer og våre fantastiske ansatte, men på en annen måte enn tidligere, forteller Wenberg. 

Salten Aqua takker for innsatsen 

Salten Aqua- gruppen har de siste 20 årene utviklet seg til å bli en synlig og viktig aktør i havbruksnæringen og næringslivet for øvrig i Salten- regionen. Under Wenberg sin ledelse har gruppen som helhet fokusert på å bygge opp en bærekraftig verdikjede for produksjon og salg av laks. Salten Aqua- gruppen kontrollerer per i dag hele verdikjeden, og har samtidig lyktes med å oppnå solide økonomiske resultater. Wenberg har også viet mye tid til omdømmearbeid, både for Salten Aqua, distriktet og hele havbruksnæringen. 

Viktig for oss har vært samarbeidet med andre aktører i næringen, myndigheter, bank, lokalbefolkningen, idrett, kultur og veldedighet. Som selskap skal vi bidra med å bygge opp det samfunnet vi er en del av, forteller Wenberg. 

Styret og hele Salten Aqua-gruppen takker Wenberg for innsatsen som administrerende direktør, og ser frem til videre samarbeid gjennom bedriftene Wenberg Fiskeoppdrett AS og Wenberg Invest AS. 

Jarle Solemdal overtar stafettpinnen 

Jarle Solemdal har jobbet tett med Geir Wenberg siden 2008, først som økonomisjef og senere som viseadministrerende direktør. Jarle har vært en aktiv sparringspartner til Geir, og har vært med på å utforme og utføre mange av Salten Aqua’ s kjerneaktiviteter. 

Jeg overtar Geir sin rolle i Salten Aqua med stor respekt for det som er gjort tidligere. Jeg har lært mye av Geir, og gleder meg til å videreføre arbeidet. Jeg ser frem til å nå ta fatt på rollen som administrerende direktør, forteller Jarle Solemdal. 

Jarle Solemdal er nå administrerende direktør i Salten Aqua, men vil fortsatt samarbeide tett med Geir fremover gjennom eierselskap og styrearbeid. Geir Wenberg er komfortabel med valg av ny leder, og har stor tillitt til påtroppende administrerende direktør:  

- Jeg har jobbet tett med Jarle siden 2008 og vet at det er en svært kvalifisert og erfaren mann som nå tar over roret, avslutter Wenberg. 

 Salten Aqua-styret ønsker Jarle velkommen som ny adm. dir., og takker Geir Wenberg for langvarig og god tjeneste.