Gå til innhold
Annonse
Linda Hostad Helleland (H) åpnet fabrikken i dag sammen med adm.dir. i Lerøy Midt AS, Sven Amund Fjeldvær. Foto: Lerøy
Linda Hostad Helleland (H) åpnet fabrikken i dag sammen med adm.dir. i Lerøy Midt AS, Sven Amund Fjeldvær. Foto: Lerøy

Torsdag åpnet Lerøy Midt AS sin nye fabrikk og hovedkontor på Jøsnøya, Hitra. 

Annonse

Lerøy skriver at de er glade for at stortingsrepresentant for Trøndelag og medlem av næringskomiteen, Linda Hofstad Helleland (H), ville foreta den offisielle åpningen og klippe snoren til det som Lerøy mener er verdens mest moderne og automatiserte prosesseringsanlegg for laks. Ordfører i Hitra kommune, Ole Haugen, var også tilstede.

Ikke ventemerdanlegg

Til åpningen kom også flere representanter for konsernledelsen i Lerøy Seafood Group. Herunder konsernsjef for LSG, Henning Beltestad og konserndirektør for havbruk, Stig Nilsen.

Anlegget har en kapasitet på 70.000 tonn i året (på ett skift), altså all laks som Lerøy Midt produserer i sjø, og mer til.

- Dette er første og eneste anlegget som ikke har ventemerdanlegg, det vil si at all levering av laks foregår med lukket brønnbåtleveranse, skriver Lerøy i en pressemelding.

Stor kapasitet

Fabrikkarealet er på ca.10.500 m2 og i tillegg kommer nytt administrasjonsbygg på ca. 2.000 m2. Anlegget har stor filetkapasitet hvor produktet pakkes i returkasser uten is, noe som sparer frakt og er miljøvennlig

Forbruk av ferskvann er redusert med 50% i forhold til «gammel» teknologi, og anlegget henter sjøvann fra Trondheimsleia på 150m dyp med jevn temperatur hele året og hjelper dem i varmegjenvinning og nedkjøling og sparer derved mye energi.

- Det er ingen utslipp utover renset prosessvann som slippes på dypt vann i Trondheimsleia. Ingen påvirkning i Sandstadsundet, legger de til.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse