Gå til innhold
Annonse
Medaljevinnerne Lofotprodukt, Matstreif 2013
Medaljevinnerne Lofotprodukt, Matstreif 2013

Lofotprodukt AS tok storeslem under årets NM i Sjømatprodukter. Med to gull, to sølv og to bronse ble de den mestvinnende sjømatprodusenten i konkurransen.

Annonse

Norgesmesterskapet ble arrangert av Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL), og vinnerne i de syv forhåndsdefinerte klassene ble behørig premiert under matfestivalen Matstreif som fant sted på Rådhusplassen i Oslo denne helgen.

Adm. Direktør Sigvald Rist i Lofotprodukt fikk æren av å motta hele seks medaljer under utdelingen. Gode og spennende smaker, høyt innhold av fisk, og fokus på bruk av kun naturlige ingredienser ble vektlagt da selskapet ble tildelt henholdsvis to gullmedaljer, to sølv og to bronsemedaljer.

Lofoten fiskeburgere med steinbit og hvitløk tok gull. Foto: Lofotprodukt
Lofoten fiskeburgere med steinbit og hvitløk tok gull. Foto: Lofotprodukt

- 10 av våre produkter kom med til finalen, og seks av disse tok hjem medaljer av edelt metall. Det er et solid kvalitetsstempel på den jobben våre ansatte gjør hver eneste dag, både i produktutvikling og produksjon, uttaler Sigvald Rist, Adm. Direktør i Lofotprodukt AS i en pressemelding.

Viktig arena

I NSLs presentasjon av Norgesmesterskapet heter det at konkurransens målsetting er å bidra til utvikling av norske sjømatprodukter, fremme kvaliteten og profilere bransjen. Det er 13. året at konkurransen avholdes, og 14 produsenter deltok med til sammen 94 ulike produkter i årets NM.

- NM i sjømatprodukter er en viktig arena for oss. Her får vi testet kvaliteten på produktene våre i konkurranse med andre produkter. Men den viktigste testen skjer hver dag ute i butikkhyllene. Jeg pleier å si at vi først har lyktes når vi får bli med ballets dronning, nemlig kunden, hjem fra butikken. Vi håper disse seks medaljene vil gjøre oss enda mer attraktive slik at flere kunder får øynene opp for det vi selv mener er verdens beste sjømatprodukter, avslutter en fornøyd Rist.

Lofoten fiskeburger med røkt Ørret og vårløk tok gull. Foto: Lofotprodukt
Lofoten fiskeburger med røkt Ørret og vårløk tok gull. Foto: Lofotprodukt

Bedriften fikk tildelt følgende medaljer:

Gull: «Lofoten Fiskeburger med steinbit og hvitløk» i kategorien Fiskekaker.

Gull: «Lofoten Fiskeburger med røkt ørret og vårløk» i kategorien Nyheter.

Sølv: Lofoten Bacalao» i kategorien Ferdigrett.

Sølv: ”Lunsjfiskekaker med grønnsaker” i kategorien Nyheter

Bronse: «Lofoten fersk Hjemmelaget fiskegrateng» i kategorien Fiskegrateng.

Bronse: «Lofoten Fiskeburger med sei og purreløk» i kategorien Fiskekarbonader/-burgere.

Medaljevinnerne fra Lofotprodukt under Matstreif 2013. Foto: Lofotprodukt
Medaljevinnerne fra Lofotprodukt under Matstreif 2013. Foto: Lofotprodukt
Annonse