Dan kristian Larsen, daglig leder og medeier i Atlantic Lumpus. Foto: Privat.

Lunken mottakelse for ferske børskandidater

Foreløpig er det Sino Agro Food som utmerker seg på Oslo Børs sin nye markedsplass, Merkur Market, som den mest omsatte aksjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rognkjeksoppdretter Atlantic Lumpus var det andre selskapet med tilknytning til sjømatnæringen som ble notert ved Merkur Markets da markedet åpnet for første gang 13. januar i år.

På de åtte første dagene ble Sino Agro Food omsatt for 31,6 millioner kroner gjennom 903 handler, mens Atlantic Lumpus bare ble omsatt for 144 000 kroner gjennom 32 handler. Det er nettavisen E24 som har laget oversikten ledsaget av kommentar fra en daytrader som mener at mottakelsen for selskapene på den nye markedsplassen har vært lunken.

Kommunikasjonssjef ved Oslo Børs, Per Eikrem, sier til avisen at det er altfor enkelt å si noe basert på en handels-historikk på åtte dager.

Selger seg ned

Atlantic Lumpus ble omsatt for 29 kroner aksjen i går. Selskapet hadde da en børsverdi på 104 millioner kroner.  Siden introduksjonen den 13. januar, har styreleder Tore Larssen solgt to poster på til sammen 4617 aksjer til kurs 30,5 kroner per aksje.

Sin Agro Food ble i går omsatt for 75,25 kroner aksjen. Børsverdien på selskapet var da 1,5 milliarder kroner.