Pepperkakemerd

Marine Harvest fikk konsesjon i pepperkakebyen

Marine Harvest prøver seg med alternative materialer, når de i desember startet oppdrett i pepperkakebyen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Pepperkakebyen er uoffisielt verdens største by av pepperkaker. Helt siden 1991 har pepperkakebyen vært en koselig adventstradisjon for bergenserne. De over 2000 byggverkene har blitt samlet fra barnehager og lokale bedrifter.

Marine Harvest er blant bidragsyterne til årets store førjulsbegivenhet. Fra sine lokaler i Sandviksbodene har bakekvartetten, Anette Nordvik, Karina Nesheim, Sunniva Berge, Grethe Skånøy bygget et oppdrettsanlegg i pepperkaker.

Anlegget ligger plassert ved siden av Statoils gjenskaping av raffineriet på Mongstad. I de tre merdene utenfor fôrstasjonen har oppdrettsgiganten satt ut gullfisker fra avlsselskapet, Maarud.

- Vi ønsket å lage et bidrag som representerte Marine Harvest. Etter litt brainstorming fant vi ut at vi skulle prøve oss på et oppdrettsanlegg. Ved å legge til fjell og fjord, og litt juletrær for julestemningen sin del ble vi godt fornøyd med resultatet, sier Grethe Skånøy.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Øyvind Sjøthun Røen

- Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra våre kollegaer, utdyper hun.   De siste årene har pepperkakebyen vært innom flere ulike lokaler i sentrum av Bergen. Årets pepperkakeby har blitt flyttet til Sentralbadet, hvor det har blitt rom til både rusjebaner og høye fjell til å ha pepperkakehus på. Skånøy er strålende fornøyd med hvordan årets utgave ble. - Årets pepperkakeby er fantastisk! Mange flotte bidrag, og de som har satt den opp har gjort en kjempebra jobb. Man får virkelig julestemning når man er der, selv om det er grått og trist vær ute, sier hun.   I selskapets lokaler i Sandviksbodene har julestemningen for lengst inntatt gangene.

- Hos Marine Harvest er det full julestemning. Vi har pyntet til jul, og vi har til og med laget en pakkekalender, forteller en smilende Skånøy.

Foto: Øyvind Sjøthun Røen

Pepperkakemerd
Pepperkakemerd