Gå til innhold
Annonse
Alf Helge Aarskog
Alf Helge Aarskog

Marine Harvest er i gang med å bygge ny fôrfabrikk. I tillegg skal de være i dialog med Egil Ulvan Rederi om transport av fôr. I dag transporterer rederiet fiskefôr for Ewos.

Annonse

Elisabeth Nodland

Den nye fôrfabrikken til Marine Harvest vil koste omlag 800 millioner å oppføre, og ha kapasitet til å produsere hele 220 000 tonn fiskefôr i året. Fôret vil gå til å produsere 190.000 tonn laks.

Nå skal også selskapet være i gang med å forhandle frem hvem som skal transportere fôret for dem. Egil Ulvan Redri AS skal være en av flere utvalgte Marine Harvest er i forhandlinger med, noe rederiet selv også bekrefter overfor Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no. - Det stemmer at vi er i kontakt med Marine Harvest rundt transport av fiskefôr, sier Egil Ulvan, daglig leder i Egil Ulvan Rederi. Prosessen er ennå ikke ferdig, men vi regner med at en avgjørelse vil bli tatt innen en måneds tid, fortsetter han.

Alf Helge Aarskog, i Marine Harvest, bekrefter overfor Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no at de er i dialog med flere rederier, men de ønsker ikke å kommentere hvilke andre de er i kontakt med.

Leverer fôr for Ewos

I dag leverer Egil Ulvan Rederi fiskefôr for Ewos, men de ser det ikke som problematisk å kunne levere for flere kunder samtidig. - Vi kommer ikke til å bruke de samme båtene, men bygge nye for Marine Harvest, dersom det skulle bli aktuelt, sier Ulvan.

Ewos ønsker ikke å kommentere saken overfor Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no

Annonse