Marine Harvest med rekordhøyt driftsresultat

- Årets første kvartal var et sterkt kvartal for Marine Harvest. Vi ser både rekordhøye priser og profitt. Kvartalsresultatene ble negativt påvirket av høy kontraktsandel. Videre ser vi et potensial for et enda sterkere resultat gjennom forbedring av produksjonskostnadene på mange operasjonsområder, sier CEO Alf-Helge Aarskog.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest-konsernet oppnådde en operasjonell EBIT på 1 090 millioner kroner i første kvartal 2014, mot 482 millioner kroner i samme kvartal i 2013.

Det solide resultatet skyldes i hovedsak de høye lakseprisene, som har vært høye både i Norge og Chile.

-Årets første kvartal var et sterkt kvartal for Marine Harvest. Vi ser både rekordhøye priser og profitt. Som en konsekvens av det gode resultatet, har styret foreslått kvartalsutbytte på fem kroner per aksje. Kvartalsresultatene ble negativt påvirket av høy kontraktsandel. Videre ser vi et potensial for et enda sterkere resultat gjennom forbedring av produksjonskostnadene på mange operasjonsområder, sier CEO Alf-Helge Aarskog, i en børsmelding.

Marine Harvest Group rapporterte driftsinntekter og andre inntekter på NOK 5 868 millioner (NOK 3 736 millioner) i første kvartal 2014. Marine Harvest Norway oppnådde en operasjonell EBIT per kg på 12,82 kroner i første kvartal, mens Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Canada oppnådde en operasjonell EBIT per kilo på henholdsvis 12,66 kroner og 19,10 kroner. Marine Harvest Chile oppnådde en operasjonell EBIT per kilo på 6,73 kroner. Disse tallene inkluderer bidrag fra salg og markedsføring, inkludert VAP Europa og Morpol Processing.

Økt slaktevolum

Marine Harvest-konsernet hadde et slaktevolum i første kvartal på 92 243 tonn sløyd vekt, mot 80 035 tonn i samme kvartal 2013. Forventet slaktevolum for 2014 økes fra 405 000 tonn til 417 000 tonn.

-Etterspørselen i første kvartal var svært høy, og vi forventer at dette vil fortsette. Vi er oppmuntret av de høye fremtidsprisene, gitt den relativt høye produksjonsveksten for resten av året. Jeg er overbevist om at kombinasjonen sterke operasjonelle resultater og høy finansiell fleksibilitet setter oss i en ypperlig posisjon for videreutvikling, sier Aarskog i børsmeldingen.