Per-Roar Gjerde, konserndirektør for oppdrett i Marine Harvest. Foto: Marine Harvest.

Marine Harvest reduserer antall regioner i Norge

Marine Harvest reduserer antall regioner i Norge fra fire til tre. Dette skjer på grunn av kystens inndeling i 13 produksjonsområder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest skriver i en pressemelding at de tilpasser organisasjonen til myndighetenes nye reguleringer, for å passe inn med kystens 13 produksjonsområder.

― Som følge av at det er innført nye produksjonsområder i Norge, ønsker vi i Marine Harvest ha den beste organiseringen av vår aktivitet. Ved å redusere antall regioner til tre vil vi kunne tilpasse oss til de nye reguleringene og effektivisere driften vår, sier konserndirektør for oppdrett i Norge og Chile, Per-Roar Gjerde i meldingen.

Marine Harvest vil fra 1. januar 2018 dele sin oppdrettsvirksomhet i Norge i tre regioner: Sør, Midt og Nord. Region Sør går fra Agder til Sotra, Region Midt fra Nordhordland til og med Sør-Trøndelag, og Region Nord går fra Nord-Trøndelag til Vesterålen, samt området Kvaløya-Loppa i Troms.

Turid Lande Solheim blir direktør i Region Sør. Asgeir Hasund skal lede virksomheten i Region Midt og Ørjan Tveiten har fått ansvaret for aktiviteten i Region Nord.

― Alle tre er kjente og erfarne ledere fra Marine Harvest og allerede godt i gang med å få de nye organisasjonene på plass, sier Gjerde.

Kart over Marine Harvests nye regioner i Norge. Kilde: Marine Harvest.