Gå til innhold
Annonse
ola brattvoll marine harvest vaffel brussel
ola brattvoll marine harvest vaffel brussel

Marine Harvest er i samtaler med arrangører av bankfasiliteter til å dekke arbeidskapitalbehov, inklusive det som kreves i forbindelse med budet på Cermaq.

Finansdirektør i Marine Harvest, Ivan Vindheim. Foto: Kyst.no
Finansdirektør i Marine Harvest, Ivan Vindheim. Foto: Kyst.no

Det fremgår av tilbudsdokumentet fra Marine Harvest vedrørende budet på Cermaq, som nå har nå blitt godkjent av Oslo Børs, skriver TDN Finans.

Les også: Oslo Børs har akseptert Cermaq-budet

Marine Harvest er trygg på at det kan finansiere hver enkelt forpliktelse. Selskapet har per dato til tilbudsdokumentet ikke tilstrekkelig arbeidskapital for dets behov de kommende 12 månedene.

Kontantdelen på tilbudet kan variere mellom 1375 og 4660 millioner kroner avhengig av akseptnivået. Hvis aktuelt, vil et slikt beløp komme til utbetaling i juli 2013 eller senere avhengig av om betingelsene i budet blir møtt eller har blitt endret.

Det framgår også videre i tilbudsdokumentet at Marine Harvest har intensjon, men ingen forpliktelse, om å refinansiere dets eksisterende banksyndikat på 775 millioner euro og et konvertibelt obligasjonslån på 225 millioner euro innen de neste 12 månedene. Begge fasilitetene forfaller i første kvartal 2015.  

Marine Harvest vil i tillegg være indirekte ansvarlig for refinansiering av størstedelen av Morpols rentebærende gjeld, som var på rundt 1,4 milliarder kroner i Morpols førstekvartalsrapport.

Les også: Marine Harvest reduserer akseptgraden