Bjørn Apeland og Martha Kold Bakkevik. Foto: Steinsvik.

Martha Kold Bakkevig blir ny administrerende direktør i Steinsvik Group

Martha Kold Bakkevig overtar som administrerende direktør i Steinsvik Group og erstatter Bjørn M. Apeland med tiltredelse 02.01.2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Styret i Steinsvik Group AS har i høst jobbet med å finne en erstatter til Apeland, og ser Martha Kold Bakkevig som den beste kandidaten til å overta rollen som administrerende direktør i Steinsvik Group. Hun har også fordelen av lokal forankring i Haugesund, og har 20 års erfaring innen ledelse og forretningsutvikling, dette skriver selskapet i en pressemelding.

- Etter nærmere 14 år som gründer og øverste leder i et selskap som er blitt ledende innenfor teknologi og utstyrsleveranser til den sterkt voksende havbruksnæringen overlater jeg nå stolen til Martha Kold Bakkevig, sier Bjørn M Apeland – avtroppende administrerende direktør i Steinsvik Group AS i meldingen. Apeland fortsetter som viseadministrerende direktør i en periode.

- Kverva Technology AS og mitt selskap Duen AS, har sammen dannet, KD Invest AS, som skal investere og drive frem nye konsepter i samme bransje men innen andre nisjer enn Steinsvik Group. Her vil jeg jobbe aktivt med ulike prosjekter i inn og utland, sier Apeland.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge videre på det arbeid som er lagt ned i selskapet, sier påtroppende sjef Martha Kold Bakkevig i pressemeldingen. 

- Steinsvik satser i en bransje som er i stadig vekst og er et viktig fundament for Kverva sin teknologisatsing. Vi i Steinsvik vil jobbe målrettet med banebrytende teknologi som skal gjøre næringen enda mer bærekraftig, kommenterer Bakkevig.

- Kverva Technology er svært fornøyd med at Martha har takket ja til å ta over som administrerende direktør i Steinsvik Group. Vi tror hun er den rette kapasiteten til å videreføre det som Steinsvik gruppen har bygget opp og ledet på en utmerket måte av Bjørn M Apeland, sier Terje Eidesmo – administrerende direktør i Kverva Technology AS og styreleder i Steinsvik Group AS i meldingen.

-Det er et stort ansvar å lede Steinsvik, og Martha er den rette personen til å ta vare på det som er gjort og samtidig bygge selskapet videre i tråd med de ambisjonene Kverva Technology har som eiere.

Om Steinsvik:

  • Steinsvik er en utstyrsleverandør til oppdrettsnæringen, med hovedfokus på fôring, overvåkning og fjernstyring.
  • Selskapet har også aktiviteter innenfor broløsninger på skip, samt utstyrsleveranser til olje og gassnæringen Steinsvik har hovedkontor i Haugesund og flere avdelinger langs norskekysten; Austevoll, Bergen, Florø, Sykkylven, Skodje, Trondheim, Frøya, Sortland og Tromsø. I tillegg til kontor i Skottland, Chile, Vietnam, Canada, Oceania, Tyrkia og  Spania.
  • På Island og Færøyene er de representert via forhandlere.
  • Steinsvik eier 59,7% av AquaOptima AS, et selskap som siden 1993 har levert og utviklet egne system for RAS (recirculation aquaculture systems) og flere produkter for bruk innen landbasert fiskeoppdrett.
  • Selskapet har per dato levert anlegg for RAS og egne produkter til kunder i 37 land og til 20 forskjellige fiskeslag.