Gå til innhold
Annonse

Mest lest i januar: Marine arter vekker nysgjerrigheten

Denne saken var en av de mest leste i januar. Her holder lærling Stine P. Standal en stor torsk som er førstegangsgyter på 20 kg. Torsken er femte generasjon fisk fra Havlandet stammen. Nå blir den forelder til sjettegenerasjon. Foto: Eivind Hauge.
Denne saken var en av de mest leste i januar. Her holder lærling Stine P. Standal en stor torsk som er førstegangsgyter på 20 kg. Torsken er femte generasjon fisk fra Havlandet stammen. Nå blir den forelder til sjettegenerasjon. Foto: Eivind Hauge.

Her kan du se oversikten over hvilke saker som engasjerte Kyst.no sine lesere mest i januar.

Annonse

En konklusjon fra januar måned, er at saker som handler om marine arter, også kan bli godt lest. Både kveite, torsk, og hummer er å finne på fem-på-topp-listen over mest lest i januar måned.

Fiskeriministeren uttalte nylig at han vil legge til rette for oppdrett av flere arter, og disse artene ser også ut til å engasjere våre lesere. Det er nok også et faktum at vi i fremtiden vil utnytte flere av artene som finnes der ute.

1. Sterling White Halibut reorganiserer

Saken som i januar trakk flest lesere var om at kveitekongen Magnus Skretting og Sterling White Halibut skulle reorganisere.

Kveiteoppdrettselskapet har fått inn flere nye personer i bedriften, og har omorganisert for å bedre være rustet for oppdrett av kveite.

Selskapet bruker ca fem år på å få kveiten frem til slaktestørrelse. Les hele saken her: Sterling White Halibut reorganiserer

2. Har mye å tilføre selskapet

Den nest-mest leste saken i januar måned, var saken om Marit Selstad som har returnert til Måløy-bedriften Selstad.

Den ivrige 28-åringen har siden hun var liten vokst opp i familiebedriften og har jobbet i produksjonen gjennom alle ferier, samt hatt en del prosjekter for Selstad ved siden av og etter økonomistudiene sine.

Hun var svært glad for å vende tilbake til bedriften. Les hele saken her: Har mye å tilføre selskapet

3. Snart klar for sjette generasjon oppdrettstorsk

Nummer tre på listen over de mest engasjerende sakene våre fra januar, er saken om Havlandet Marin Yngel som produserer sin sjette generasjon med oppdrettstorsk fra egen stamme.

Andre marine arter

Hvilken av disse artene tror du det vil bli produsert mest av i Norge om 10 år?
Kveite
Torsk
Steinbit
Piggvar

De delte erfaringene sine så langt med Kyst.no og det viser igjen at også satsing på andre arter enn laks, er noe som intresserer Kyst.no sine lesere.

Les hele saken her: Snart klar for 6. generasjon oppdrettstorsk

4. Skal samle lus med nytt system

Sakene vi skrev om årets finaledeltakere til Gründerjulepresangen var også noe som leserne våre satte pris på.

Nauplius​ Solutions kom til finalen i konkurransen med et stytem som skal kutte kostnader og øke effektiviteten innen bekjempelse av lakselus. Selskapet håper å få bukt med økt dødelighet, dårlig fiskehelse og reduserte utsett.

Les hele saken her: Skal samle lus med nytt system

5. Først i verden til å produsere porsjonshummer

Den femte mest leste saken var også en om kandidatene fra årets gründerjulepresang. Den handler om oppdrett av den kannibalistiske hummeren.

Mange har ment at det er umulig å lykkes med oppdrett av hummer, men nå kan det se ut som Norwegian Lobster Farm gjør skam på pessimistene.

Les hele saken her: Først i verden til å produsere porsjonshummer

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse