Illustrasjonsfoto av PD-syk laks. Foto: Veterinærinstituttet.

Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag trekker PD-statistikken opp

Det var i september 10 tilfeller av påviste/mistenkte PD. Antall tilfeller er nå kommet opp i 117 mot 111 på tilsvarende tidspunkt i fjor. - Vi ligger derfor an til komme ut med et antall som ligger over fjoråret. Det er spesielt Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag som trekker statistikken opp, skriver Veterinærinstituttet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Veterinærinstituttets månedlige rapport er det i september påvist PD på en lokalitet i Sogn og Fjordane, tre lokaliteter i Møre og Romsdal (syd av Hustadvika) og to lokaliteter i Sør-Trøndelag. I tillegg er det mistanke om PD på en lokalitet i Hordaland, to lokaliteter i Møre og Romsdal (en syd og en nord av Hustadvika) og en lokalitet i Sør-Trøndelag, kommer det frem i Veterinærinstituttets månedlige rapport.

Endringer siden forrige rapport viser at det ikke er foretatt SAV-subtyping av påviste eller mistenkte tilfeller i fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane. I Møre og Romsdal er to påviste tilfeller (syd av Hustadvika) typebestemt til SAV2, de resterende tilfellene er ikke typebestemt.

Tilfellene i Sør-Trøndelag er typebestemt til SAV2. I tillegg er tabellen for august oppdatert med en statusendring fra mistanke til påvist for en lokalitet i Sør-Trøndelag.

Les hele rapporten her.