Gå til innhold
Annonse
Torsdag morgen 7. mars brant Mørenot Fishery sine lokaler på Skjervøy ned til grunnen. Foto: Mørenot Fishery
Torsdag morgen 7. mars brant Mørenot Fishery sine lokaler på Skjervøy ned til grunnen. Foto: Mørenot Fishery

Mørenot forsikrer om at alle leveranser vil gå tilnærmet som normalt, til tross for storbrann på Skjervøy.

Annonse

- Produksjonsordrer er omdirigert til anleggene i Ålesund og Tromsø. Vi har tatt flere grep for å opprettholde både produksjon og leveranse, sier avdelingsleder ved Mørenot Fishery på Skjervøy Roy Olsen i en pressemeling.

Nå er altså halve arbeidsstokken sendt til Tromsø for å sørge for at Mørenot sine kunder får det de skal, mens den andre halvparten er i gang med å rydde tomten og finne nye lokaler.

Ikke alt ble berørt av brann

Lokalene hvor garnmonteringen utføres ligger på andre siden av vågen, og er derfor uberørt av brannen. Noe av produksjonen og lageret er flyttet dit.

Lokalene for garnmontering var ikke berørt av brannen. Foto: Mørenot Fishery
Lokalene for garnmontering var ikke berørt av brannen. Foto: Mørenot Fishery

- Vi regner med å være klare innen kort tid med lokaler som gjør at vi kan produsere tilnærmet som normalt i Skjervøy, sier Olsen.

Mørenot sin avdeling på Skjervøy er en del av Mørenot Fishery. Her utføres produksjon og reparasjon av trål, snurrevad, snurpenot og garn både til kyst- og havgående flåte. 

- I situasjoner som dette ser vi nytten av å være store med lokasjoner langs hele kysten. Vi kan gjøre raske endringer og tilpasninger slik at kundene våre ikke blir påvirket når uforutsette ting skjer, sier Olsen.

Formidabbel innsats

Torsdag morgen 7. mars brant Mørenot Fishery sine lokaler på Skjervøy ned til grunnen. Det var utfordrende for brannmannskapene å få kontroll på situasjonen. Vindretningen var skiftende, og det var derfor frykt for spredning til nabotomten. Til tross for at brannen skjedde utenom ordinær arbeidstid, ble over 30 personer evakuert. Brannårsaken er ikke avklart og Mørenot sitter igjen med kun materielle skader

- Vi ønsker å rette en stor takk til brannvesen, sivilforsvar og andre som deltok i slukkingen for den formidable innsatsen de gjorde, sier Olsen avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse