Gå til innhold
Annonse
Bjørnar Bull er daglig leder i Arges AS. Foto: Arges.
Bjørnar Bull er daglig leder i Arges AS. Foto: Arges.

Arges fikk i høst stadfestet sitt patent på antistatiske fôrslanger til oppdrettsnæringen.  Og nå må kopiene trekkes fra markedet, i følge selskapet selv.

Annonse

Patentet innebærer i følge selskapet enerett til å utnytte oppfinnelsen i nærings- eller driftsøyemed frem til 2034.

- Det har vært en tidkrevende prosess med å få ferdigbehandlet patentsaken, sier daglig leder Bjørnar Bull i Arges AS i en pressemelding.

- Vi har lagt ned store ressurser i oppfinnelsen og videreutvikling av slangen. Som følge av dette er plasttypen i slangene endret og fremstår nå som slangen med størst slitasjemotstand og følgelig med minst avgang av mikroplast til omgivelsene, sier han videre. 

Må trekkes

Patentet omfatter anvendelse av den nye slangetypen som fôrslange i fiskeoppdrettsanlegg. Iht. Patentlovens må ingen uten samtykke tilvirke, utby, bringe i omsetning eller anvende et produkt som er beskyttet ved patent eller å innføre eller besitte produktet i slik hensikt, kommer det frem i pressemeldingen. Patentinngrep og krenking av patent medfører erstatningsansvar, selv om man hevder å ha handlet i god tro, står det.

I 2014 utviklet og lanserte Arges den antistatiske fôrslangen som løsning på et økende antall ulykker ved norske oppdrettsanlegg knyttet til statisk elektrisitet.

Flere konkurrenter har etter dette kommet på banen med tilsvarende produkter basert på samme teknologi, og iht. Patentloven må nå kopiene trekkes fra markedet, skriver Arges i en pressemelding.

Les mer om saken her:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse