Bygningsarbeidet hos Salangfisk er godt igang ifølge Gråkjær. Foto: Gråkjær.

Nærmer seg første milepæl for Salangfisk

40-50 arbeidende menn jobber med å fullføre 41 store og små kar til et nytt smoltanlegg, skriver Gråkjær i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Gråkjær er i ferd med byggingen av den nye store smoltanlegg på Salangfisk. Gråkjær står for byggingen av det strukturelle, det vil si bygningsmessige, som fisketanker og rør, mens Krüger Kaldnes leverer prosess- og elektrotekniskutstyr (samt RAS-teknologi), skriver selskapet.

Salangfisks nye anlegget vil ha en produksjonskapasitet på 6 millioner smolt, som er 10 ganger den tidligere produksjonen på 500 000 storsmolt. Smolten skal ha en størrelse på 250 gram.

Salangfisks foreldre Salaks, er et helintegrert selskap som både produserer smolt, kjøtt og fisk har sitt eget slakteri. Nå har Salangfisk valgt å utvide smoltproduksjon for å sikre kvaliteten og øke fremtidig produksjon.

Akkurat nå jobber Gråkjærs folk hardt mot første milepæl, nemlig å stenge bygningen fullstendig. Bygningen er oppdelt i flere avdelninger; klekkeri, startefôring, yngel og påvekst som totalt utgjør 41 kar. Den siste tanken i startfôringsavdelningen, og påvekstavdelingen er nesten ferdig og klar montert med PE-liner. I klekkeriet holder Krüger Kaldnes med på å ferdigstille de tekniske aspektene, siden klekkeriet startet opp i juni. Innen da skal vannet ha startet en modningsprosess. I påvekstavdelningen er arbeiderne i ferd med å støpe grunnlaget for ni store betongtanker. Først milepæl anses å nås i juni.

- Arbeidet går som planlagt med mye aktivitet på byggeplassen, og 40-50 arbeidende menn på torget jobber hardt for å nå første milepæl. Vi føler et godt samarbeid med de ulike underleverandører. Vi ser frem til et varmere våren med høyere temperaturer, da temperaturen fortsatt synker under frysepunktet, sier prosjektleder assistent Tore Rasmussen.

Byggingen av det nye smoltanlegg forventes å stå ferdig til 2018.