Naviaq sikkerhets- og vedlikeholdsstyringsmodull. Foto: Naviaq.

Naviaq lanserer ny sikkerhets- og vedlikeholdsstyringsmodul for havbruksfartøy

Modulen inneholder fartøys- og utstyrsoversikt, loggføring, sjekklister og varsel om kontroller og utløp av godkjenninger og sertifikat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den nye modulen dekker de nye kravene som følger av forskrift om sikkerhetsstyring for mindre lasteskip, passasjerskip og fiskefartøy mv., som trådde i kraft 1. januar 2017. Sikkerhetsstyringssystem i samsvar med forskriften skal være etablert og tatt i bruk innen 1. juli 2017, forteller de i en pressemelding.

-Vi har nå fått på plass denne vedlikeholds modulen vår, og sammen med de eksisterende modulene kan man nå dokumentere og følge opp både fartøy og lokalitetene sine i ett og samme system. Dette gir våre kunder en unik løsning der brukerne ikke trenger mange system, brukernavn og passord for å gjennomføre hverdagen sin. All input data kan løses via appen vår, sier Kristoffer Selvåg, Markeds og Utviklingssjef i Naviaq, i pressemeldingen. 

Fartøyenes posisjon gis gjennom GPS eller AIS. Den nye modulen vil integreres med de eksisterende funksjonene systemet har i dag.

Om Naviaq AS:

Naviaq AS ble etablert i 2015 og har utviklet IKT-baserte løsninger som standardiserer, kvalitetssikrer og effektiviserer arbeidsprosessene på oppdrettslokaliteter og hos servicetilbydere. Naviaq har allerede flere store kunder som høster betydelig gevinst ved å ta i bruk selskapets løsninger, både innen oppdrettssegmentet og blant servicetilbydere.