Gå til innhold
Annonse
Illustrasjon av konseptet Wave Master. Kilde: EVNE AS.
Illustrasjon av konseptet Wave Master. Kilde: EVNE AS.

Fiskeridirektoratet har i dag avslått Evne AS sin søknad om 10 utviklingstillatelser til konseptet «Wave Master». 

Annonse

Konseptet «Wave Master» har en form som ligner et skipsskrog med lengde på hele 466 meter. Konstruksjonen består av et baugparti, tilknyttet fem merd-moduler, hvor hver pose kan romme omkring 300 000 fisk, medregnet en tetthet på 20 kilo per kubikk. Dersom alle 10 tillatelsene ble innvilget av Fiskeridirektoratet, ville dette gitt dem muligheter til å ha MTB på 7800 tonn.

Oppfyller ikke kravet om innovasjon

Det omsøkte Evne-konseptet ble i dag avslått av Fiskeridirektoratet. Direktoratet skriver at de har kommet til at konseptet ikke oppfyller vilkråret om «betydelig innovasjon».

Helautomatisk

Merd-modulene knyttes sammen til en modul for fôrlager, som igjen er tilknyttet baugpartiet. Konstruksjonen er designet for signifikant bølgehøyde (Hs) lik 15 meter, som tillater en ekstrem bølgehøyde på 28 m. Således er konseptet prosjektert for «offshore» og eksponerte havforhold.

Videre er konseptet designet for å ligge på svai, og vil dreie etter krefter fra både vind, strøm og bølger. Ved å benytte seg av single point mooring (SPM) system, og bruke en Swivel Stack Turret, dreies konstruksjonen rundt baugpartiet. Landstrøm vil også være tilgjengelig ved bruk av denne teknologien, som gjør at anlegget er automatisert og fungerer ubemannet.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse