Lukkede merder i Brønnøysund. Foto: Akva Future AS,

Nesten 100 millioner til havteknologiprosjekter

Forskningsrådet har bevilget vel 93 millioner kroner til 12 nye innovasjonsprosjekter i bedrifter som leverer teknologiløsninger til havnæringene. Bevilgningen er en del av havteknologisatsingen som er et samarbeid mellom flere programmer i Forskningsrådet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Til søknadsfristen 12. oktober kom det inn 34 søknader om prosjektstøtte for 216 millioner kroner for å utvikle teknologi på tvers av havnæringene. Gjennom tre fellesutlysninger mellom flere tematiske programmer var det lyst ut nesten 100 millioner kroner til utvikling av havteknologi. Det skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

– Målet med fellesutlysningene var å mobilisere til kompetanse- og teknologioverføring på tvers av sektorer og få fram nye teknologiprosjekter som kan brukes innenfor henholdsvis petroleum, maritim og fornybar sektor, havbrukssektoren og fiskerisektoren, sier divisjonsdirektør Fridtjof Unander i Forskningsrådet.

Nå foreligger resultatet av behandlingen av 30 søknader om støtte til teknologi med anvendelse innenfor maritim-, fornybar- og petroleumssektoren og til havbruksteknologi. De fire søknadene om støtte til å utvikle teknologi for fiskerinæringen, blir ikke ferdigbehandlet før i slutten av januar.

Les her for oversikt over prosjektene.