NORMS og Serit Hålogaland om bord i miljøfartøyet Rognkjeksen (fv. Rune Hansen (NORMS), Mikkel Pedersen (NORMS), Erik Langedal (Serit), Thomas Myhre (NORMS), Eirik Berg (Serit)). Foto: NORMS.

NORMS og Serit Hålogaland med felles sensorsatsing

Kompetansemiljøene i NORMS (NOR Maritime Service AS/ Probotic AS) og Serit Hålogaland har inngått samarbeid for stå sterkere sammen lokalt. Dette som en del av satsingen på fremtidsrettede beslutningsstøtteløsninger for et bærekraftig næringsliv i regionen. 

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet kom i stand etter gode samtaler, hvor et av temaene var hvordan en kunne benytte løsningene og produktene TIALTA leverer på en best mulig måte. TIALTA er et Alta-basert selskap med flere års erfaring fra automasjons- og sensorløsninger tilpasset blant annet havbruk, smartby og kraftbransje, melder selskapet i en pressemelding. 

- For oss er det viktig å bygge både kompetanse selv, men også å bygge broer til sterke kompetansemiljø med utgangspunkt i Nord-Norge. I tillegg til at gjengen i NORMS og TIALTA er kule og fremoverlente folk, er de veldig kompetente når det kommer til operasjoner knyttet til næringer som vi i Serit Hålogaland har gode relasjoner til. Dette er blant annet fiskeri og havbruk, kraftprodusenter og øvrige næringer som vil ha verdi av sanntidsdata, sier daglig leder i Serit Hålogaland, Eirik Berg. 

Store mengder data

Utbredelsen av sensorstasjoner i Nord-Norge. Foto: Serit Hålogaland/TIALTA

Løsningene fra TIALTA består i dag av flere apper som retter seg mot landbasert næringsliv og mot det som foregår over og under havoverflaten. 

- Samarbeidet med gjengen i Serit Hålogaland og TIALTA ser vi frem til. Med fagkompetanse spredt rundt i hele Hålogaland står fagpersonene og montørene klare til nye spennende oppdrag i tiden som kommer både til havs og til fjells, sier daglig leder i NORMS Thomas Myhre.

Kortreist kompetanse og løsninger

Montering av værstasjon ute på lokalitet Foto: NORMS

Forretningsutvikler i Serit Hålogaland, Pål Henning Kristiansen, har stor tro på at kundene vil merke verdien av samarbeidet; 

- Vi foredler bedriftsdata til å bli et drivstoff i organisasjonen. Begreper som kunstig intelligens, maskinsyn og autonomi er ikke lenger på konseptstadiet, men teknologi som benyttes av både små og store selskap her og nå.  Den kompetanseklyngen som vi nå har etablert, vil være en nyttig sparringspartner og løsningsleverandør for selskap av alle størrelser og varianter i regionen vår, sier han. 

Om selskapene: 

  • NORMS leverer inspeksjonstjenester til havbruksnæringen, kraftbransjen, maritim industri og infrastruktur under vann. NORMS innebefatter datterselskapene NOR Maritime Service AS og utviklingsselskapet Probotic AS. Bedriftene ble etablert i 2017 og tilbyr en rekke tjenester ved bruk av ROV og miljøarbeid. NORMS er lokalisert i Narvik og Harstad, og har i dag 10 ansatte. 
  • TIALTA AS er et firma som ble etablert 01.12.2016 av Gründer Jørn-Roar Pedersen som eier 100% av selskapet. Jørn-Roar har 15 års erfaring fra bransjen og så en mulighet for å jobbe mot hans ønske om å gjøre hverdagen til kundene enklere, og det å ha fokuset på smarte og kostnadseffektive løsninger. 
  • Serit Harstad og Sortland er det største kompetansemiljøet innen IKT-løsninger til offentlig og privat sektor i Hålogalandsregionen. De har etter etableringen i 2001, vokst til 28 ansatte fordelt på deres kontorer i Harstad og Sortland.