Gå til innhold
Annonse
Poseidon D600-2
Lars Berg-Hansen og resten av NorseAqua har lyttet til tilbakemeldingene fra kundene. Resultatet er en ny og oppgradert utgave av lyskonseptet Poseidon. Foto: NorseAqua.
Poseidon D600-2 Lars Berg-Hansen og resten av NorseAqua har lyttet til tilbakemeldingene fra kundene. Resultatet er en ny og oppgradert utgave av lyskonseptet Poseidon. Foto: NorseAqua.

NorseAqua lanserer en ny og mer robust utgave av selskapets LED-lys.

Annonse

Siden lanseringen i 2016 har oppdrettere langs hele Norskekysten sett verdien av Poseidon-lysene fra NorseAqua og samarbeidspartner SBS Teknikk, skriver NorseAqua selv i en pressemelding.

– Responsen har vært god, og etterspørselen etter produktet har definitivt bidratt til at vi styrer mot et godt 2017-resultat, sier innovatør og daglig leder Lars Berg-Hansen i meldingen.

– Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at folket på merdkanten stiller tøffe krav til oss som leverer utstyr. Men det er akkurat slik vi vil ha det, for det er bare gjennom konkrete tips og tilbakemeldinger at vi kan drive innovasjonsprosessen videre, legger Berg-Hansen til.

Og det er nettopp tilbakemeldingene fra praktikerne i næringa som er bakgrunnen for at NorseAqua i høst starter leveringen av en oppgradert versjon av Poseidon.

«Nye» Poseidon leveres med:

  • Mer robust kabling
  • Integrert jordfeilbryter
  • Kraftigere kinafinger (strekkavlasting)

– Resultatet er en enda mer driftssikker og vedlikeholdsgjerrig løsning. Som i forgjengeren har vi kuttet ned på mengden komponenter og kuttet ut typiske «kjekt å ha»-løsninger til fordel for en enkel og svært effektiv belysningsløsning. Hele løsningen er «plug and play» uten behov for ekstra skap. Denne tilnærmingen gjør oss også i stand til å holde prisene nede, understreker Berg-Hansen.

Med høsten kommer mørket, og i produksjonslokalene i Bindal merker Berg-Hansen og kollegaene i NorseAqua at etterspørselen stiger.

– I vinterhalvåret er det stummende mørkt store deler av døgnet. Plasseringen av diodene på Poseidon-lysene er unik, hvor laksen oppfatter et kraftigere lys ved å stå under lyset. Selv om interessen er stor, kan vi fortsatt levere lys på kort varsel, avslutter Berg-Hansen i pressemeldingen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse