Båten Namsos ved anlegg. Foto: Norsk Fisketransport AS.

Norsk Fisketransport AS er blitt tenåring

Få tenåringer kan skilte med 150 mann i arbeid og 400 millioner i omsetning. Men det kan Norsk Fisketransport AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den 19. januar i 2004 ble den tidligere logistikkansvarlige i Fjord Seafood, Harry Bøe fra Kolvereid, enig med dønnamannen og reder Børge Lorentzen om at transport av levende laks kunne bli et framtidig interessant forretningsområde: De startet Norsk Fisketransport AS med Harry Bøe som eneste ansatt, og nå har selskapet vokst seg til å bli landets tredje største brønnbåtselskap og tenåring, melder selskapet i en pressmelding.

Startet uten båt

Mange ville kanskje ha trodd at det å ikke eie en eneste båt er en utfordring for et brønnbåtselskap. Men det er det altså ikke for Norsk Fisketransport, melder de.

Det første året omsatte selskapet for drøy 44 millioner kroner, og oppnådde et resultat på solide 7,5 millioner før skatt. Til sammenligning var driftsinntektene i 3. kvartal 2016 på 104,5 millioner med et resultat på nærmere 22 millioner før skatt.

I dag er Norsk Fisketransport AS verdens tredje største brønnbåtbåtselskap, med en omsetning på nærmere 400 millioner kroner og 150 ansatte. I 2016 fraktet Norsk Fisketransport AS mer enn 400.000 tonn laks og 56 millioner smolt. Siden starten har selskapet hatt et kontinuerlig fokus på kvalitet i alle ledd. Det har ført til stadig sikrere, mer skånsomme og effektive brønnbåter.

- Som ledd i vår flåtefornyelse, innlemmer vi vårt nye flaggskip MS Steigen i flåten vår i år, sier administrerende direktør Harry Bøe.

Folk bak suksessen

Han sier at det tekniske materiellet selvsagt er viktig, men peker likevel på de ansatte som den viktigste årsaken til suksessen Norsk Fisketransport AS.

- Fordi vi har bransjens dyktigste og mest engasjerte ansatte, er det lett for landets dyktigste lakseprodusenter å velge Norsk Fisketransport AS, sier Bøe.

  • Norsk Fisketransport AS er i dag et heleid datterselskap av NTS ASA, som har mer enn 135 års tradisjon for sikker, skånsom og effektiv transport.
  • NTS-gruppen er landets ledende totalleverandør av brønnbåt-, frakt og servicetjenester til norsk havbruksnæring.
  • Gruppen viderefører også lange tradisjoner med trygg og solid kollektivtransport på sjø i samarbeid med Torghatten ASA.