Torfinn Evensen, generalsekretær i Norge Lakseelver. Foto: Norske Lakseelver.

Norske Lakseelver berømmer Elvestuen for genbank-vedtak

Gårsdagens vedtak om å starte byggingen av genbank for villaksen og sjøørreten i Hardanger, er et tydelig signal om at den nye klima- og miljøministeren mener alvor, sier organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norske Lakseelver, som organiserer over 90 norske lakseelver, er en av mange organisasjoner som i lang tid har kjempet for en genbank. 

- Den forrige regjeringen og daværende Klima- og miljøminister, Vidar Helgesen, møtte hard kritikk fra NJFF, Norske Lakseelver, Hardangerfjord Villfisklag og miljøbevegelsen for sin mangel på engasjement for utrydningstruede laksestammer i Hardanger, det skriver Norske Lakseelver i en pressemelding. 

- Vårt inntrykk var at Helgesen heller lyttet til oppdrettsindustriens talsmenn som bagatelliserte situasjonen, framfor å lytte til eget fagdirektoratet og forskerne, sier generalsekretær Torfinn Evensen i meldingen, som berømmer Elvestuen for en klok og riktig avgjørelse.

Les mer om vedtaket: Får genbank for laks i Hardanger

- Elvestuen har vist seg som en handlekraftig minister som har tatt oppgaven med å bevare utryddingstruede arter Norge har et spesielt ansvar for på alvor. Villaksen er på en måte Norges panda. Nå ser vi fram til flere gode grep fra en minister som er tydelig i sitt arbeid for villaksen. Dette er en gledens dag, avslutter Evensen.