Odd Strøm, daglig leder i Nova Sea er sjokkert over egen milliardomsetning. Foto: Nova Sea

Nova Sea-sjef sjokkert over milliardomsetning

Nova Sea økte i fjor inntektene til 1,8 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 545 millioner kroner, noe som gir en driftsmargin på 30 prosent.  – Det er rart å se. Det er høye tall. Det høres helt forrykt ut og gir bakoversveis. Jeg blir slått i bakken av tallene, selv om jeg jo har oversikt over våre egne regnskaper, sier Odd Strøm, daglig leder i Nova Sea til DN.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nova Sea-direktør får bakoversveis av egen milliardomsetning. Selskapet handlet i fjor for 2,43 milliarder kroner langs hele norskekysten fra Vadsø i nord til Fredrikstad i sør. Det viser en undersøkelse av selskapets regnskapsbøker utført av fiskeriforskere i Nofima i Tromsø, melder Dagens Næringsliv. 

- Det er spennende å se at våre innkjøp gir så stor lokal verdiskapning, store ringvirkninger og skaper mange arbeidsplasser lokalt langs kysten. Laksen bygger samfunn og skaper store verdier, sier Strøm til avisen.

I ettermiddag presenterer han tallene på laksefestivalen på Lovund.

Seniorforsker Roy Robertsen fra Nofima har gått gjennom selskapets regnskaper fra i fjor og året før. Robertsen fant ut at mange lokale leverandører tjener svært godt på de rekordhøye lakseprisene oppdretterne får, skriver DN.

Kan passere to milliarder

Nova Sea økte i fjor inntektene til 1,8 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 545 millioner kroner, noe som gir en driftsmargin på 30 prosent.

- Bevares, det er kjempegode resultater. Det ser ut sånn ut at vi kan tippe to milliarder i år og vi budsjetterer med ny rekord i omsetning og fortjeneste. Men dette er biologi og det er lite som skal til for å velte et stort lass, sier Strøm, som opplyser at selskapet hittil i år har fått høyere laksepris enn de har budsjettert med, sier direktøren til DN.