NRS-lokalitet. Foto: NRS.

NRS: - Må finne enda bedre prosedyrer

Produsentene av triploid laks er overrasket over Mattilsynets varsel om tvangsmulkt, og NRS som er en av dem skal ta en gjennomgang av internkontrollen. - Vi må se på hva som ikke holder. Vi skal internt gå runder, og bruke fagpersonellet vi har, sier daglig leder i NRS Finnmark, Per Magne Bølgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mattilsynet mener deler av internkontrollprosedyrene til Norway Royal Salmons (NRS), Nord Senja Laks og Wilsgård Fiskeoppdrett/Nor Seafood ikke oppfyller prosedyrene for fiskevelferden for triploid lakseproduksjon. De har gitt selskapene frist til midten av mars for å få tiltak på plass, ellers vil det påløpe løpende dagsmulkt på 800 000 kroner samlet.

Les også: Wilsgård uenig med Mattilsynet - Vil svare de innen fristen

Per Magne Bølgen, daglig leder i NRS Finnmark, forteller de var enige med Wilsgård om internkontroll-rutiner.

- Vi sendte inn prosedyren sammen med Wilsgård Fiskeoppdrett. Vi har jo samme fisk så sånn sett jobber vi i lag, sier han.

Bølgen mener at internkontrollprosedyre var basert på en god og helhetlig vurdering, og viser til at denne ble utviklet i samarbeid med fiskehelsepersonell. Han viser også til at de ikke fikk noen tilbakemelding fra Mattilsynet etter rutinene ble levert.

- Vanligvis pleier å ha en løpende dialog med Mattilsynet. Vi pleier å få tilbakemeldinger, men det fikk vi først på mandag, sier han.

På spørsmål om hva som ikke holder mål i deres internkontrollprosedyrer sier Bølgen at det er et omfattende dokument fra Mattilsynet, som nå må gjennomgås før han kan svare på dette.

- Vi må se på hva som ikke holder. Vi skal internt gå runder, og bruke fagpersonellet vi har. Så må vi finne en enda bedre prosedyre, konkluderer han.