Norges lover. Foto: lovdata.no

NRS-selskap dømt i høyesterett

Norway Royal Salmon melder i en børsmelding at høyesterett den 9. desember 2016 avsagt dom i straffesaken for underrapportering av lusetall mot Nord Senja Laks AS, eid av selskapet. Høyesterett har vedtatt å heve boten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I fjor høst ble Nord Senja Laks idømt en bot på fem millioner kroner for feilrapportering av lakselus i Hålogaland Lagmannsrett, men Økokrim ville øke boten og idømme selskapet rettighetstap/tap av konsesjon og anket derfor straffeutmålingen til høyesterett. Saken kom opp i høyesterett for noen uker siden og ifølge selskapet oppsummeres dommen slik:

  • Nord Senja Laks AS er dømt til å betale en ubetinget bot på seks millioner
  • Nord Senja Laks er ikke idømt rettighetstap. Dommen har således ingen innvirkning på Nord Senja Laks AS sine konsesjoner og fremtidig drift.

Bakgrunnen for det hele er at Økokrim tilbake i 2012, gikk til sak mot Nord Senja Laks da det ble oppdaget underrapportering av lakselus. Selskapet ble da etter å ha erkjent straffskyld, ilagt boten på fem millioner i tillegg til fengselsstraff for daglig leder.

Etter dette anket Økokrim dommen med ønske om høyere bot, og inndragelse av konsesjon og saken kom opp i Hålogaland Lagmannsrett. 25 mai i år avsa lagmannsretten dom, uten at ankene fikk gjennomslag. Foruten om en økning i boten på en million kroner fikk de ikke gjennomslag i høyesterett nå heller.

  • Nord Senja Laks er 100 % eid av Norway Royal Salmon (NRS).