Gå til innhold
Annonse
Viggo Halseth er sjef for Nutrco sin innovasjonssatsing. Foto: Francisco Soto
Viggo Halseth er sjef for Nutrco sin innovasjonssatsing. Foto: Francisco Soto

Nutreco Nufrontiers heter det nye selskapet i Nutreco som skal styre investeringen i innovasjon. De har allerede to prosjekter i gang.

Under Aquavision 2018 presenterte innovasjonssjefen i Nutreco, Viggo Halseth, prosjektene de jobber med for å styrke innovasjon og bærekraft i akvakultur.

Viggo Halseth sier at de allerede har erfaring i samarbeid med institutter, leverandører og universiteter, men ikke fullt så mye erfaring med mindre gründerselskaper..

Vårt mål er å jobbe med oppstartsbedrifter som har utviklet et produkt, sier han og legger til at de foretar 3-5 investeringer i året i selskaper som har en tid før de er klar for markedet. Vi ønsker at oppstartbedriftene skal bli lønnsomme for Skretting, sier Halseth.

To konsepter

"Aquantum leap" er ett av prosjektene Nufrontier der Nutreco eier 40%.

Dette systemet har mer plass til fisken enn i konvensjonelle anlegg. Det er designet for fjorder som ikke er veldig dype, og det har en produksjonskapasitet på 23.000 tonn / år med en kapasitet på 500.000 m3 og total vannutskifting på 1 time. Til dette systemet alene har selskapet søkt om 24 utviklingstillatelser.

Det andre prosjektet, kalt "Roxel Aqua AS", er basert på teknologi hentet fra oljeindustrien fordi det bruker de samme modifiserte boreplattformene og med nedsenkbare merder. Dette konseptet er utviklet for offshore oppdrett

Vi tror at disse to konseptene kan være av avgjørende betydning for miljømessig bærekraft og hvordan akvakultur påvirker omgivelsene, sier Viggo Halseth.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse