Sondre Høidalen blir ny administrerende direktør i Billund Aquaculture Norge, og sier det skal bli spennende å lede et selskap som er rettet inn mot en spennende bransje. Foto: Billund Aquaculture Norge.

Ny administrerende direktør i Billund Aquaculture Norge

Sondre Høidalen (51) er ansatt som administrerende direktør i Billund Aquaculture Norge. Han kommer fra tilsvarende stilling hos Krüger Kaldnes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det nå norskeide morselskapet har sitt hovedkvarter i Danmark med forgreninger til Chile, USA og Australia. Høidalen har vært toppleder i flere større selskaper, og kommer fra tilsvarende stilling hos Krüger Kaldnes, før han nå tar utfordringen med å forsterke Billund Aquacultures sin posisjon i det norske markedet. Det er en oppgave han ser frem til å ta fatt på, ikke minst på grunn av det solide fundamentet som det relativt unge norske selskapet har i bunnen. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Billund Aquaculture har til sammen over 230 ansatte og kan håndtere de store oppgaver. Over 130 installasjoner er gjort i hele 25 land og omfatter like mange fiskearter. Det første norske anlegget ble levert allerede i 2003. Her til lands er leveransene til nå i hovedsak for smolt- og storsmoltproduksjon, men også for rensefisk, forteller Høidalen som synes det skjer mye spennende i landbasert matfisk-produksjon for tiden.

- Billund Aquaculture har også globalt sett kommet langt når det gjelder RAS-anlegg på land for laks, fra egg til slakteferdig fisk. Men dette vil på ingen måte være en trussel mot vår tradisjonelle og anerkjente «land til hav»-metode. Heller et lite supplement. Myndighetene ønsker seg en firedobling av dagens produksjon innen 2050. Også i Norge håper jeg at det kan satses på oppdrett av flere fiskearter. For her er det plass til flere løsninger som kan leve godt side om side, sier han.

Forventer vekst fremover

Det norske datterselskapet holder til i Asker. Foreløpig er det seks ansatte med ambisjoner om ytterligere rekrutteringer i 2019. For øyeblikket har Billund Aquaculture tre pågående RAS-installasjoner i Norge og er godt posisjonert for ytterligere vekst i tiden fremover.

- Totalt vil det fra anlegg levert av Billund Aquaculture bli levert mer enn 118 millioner smolt dette året. Det skal bli spennende å lede et selskap som er rettet inn mot en spennende bransje, og med et stort vekstpotensiale. Dette gleder jeg meg virkelig til å bli bedre kjent med, avslutter Sondre Høidalen.