Grant Cumming blir ny administrerende direktør i Grieg Shetland. Foto: Groeg Seafood.

Ny administrerende direktør i Grieg Seafood Shetland

Sigurd PEttersen går av som admininstrerende direktør i Grieg Seafood Shetland og blir erstattet av Grant Cumming. - Med Cumming som administrerende direktør, vil vi være i stand til å sikre kontinuitet i den strategiske planen som har blitt rullet ut, sier administrerende direktør i Grieg Seafood ASA, Andreas Kvame.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Grieg Seafood ASA har i dag annonsert utnevnelsen av Grant Cumming som sin nye administrerende direktør i Grieg Seafood Shetland. Den tidligere produksjonssjefen i Grieg Seafood Shetland, har vært et flott tillegg til Grieglaget siden han startet for tolv år siden. Det er viktig for oss å sikre og opprettholde den nye strategien for den regionen som har blitt iverksatt av ledelsen. Med Cumming som administrerende direktør, vil vi være i stand til å sikre kontinuitet i den strategiske planen som har blitt rullet ut, skriver administrerende direktør i Grieg Seafood ASA, Andreas Kvame i en pressmelding.

Sigurd Pettersen går av som administrerende direktør i Grieg Seafood på Shetland. Foto: Grieg Seafood.

Cumming har en bachelor i zoologi (Marin- og fiskeribiologi) fra Aberdeen University og en mastergrad i havbruk. Han har også betydelig praktisk kunnskap om lakseoppdrett fikk i løpet av sin tid på å jobbe med andre oppdrettsselskaper.

På spørsmål om hva den største utfordringen for den nye rollen ville være, sa Cumming at det ville være en betydelig oppgave å følge i fotsporene til Sigurd Pettersen, som har gjort en slik positiv innvirkning på selskapet i løpet av hans tid.

Samtidig har Sigurd Pettersen annonsert sin avgang som administrerende direktør, den 1. desember 2016. Han vil fratre sin rolle som administrerende direktør etter en vellykket snuoperasjon av virksomheten siden han startet i august 2013, skriver selskapet.

- Vi er veldig fornøyd med arbeidet og endrer Sigurd har gjort i løpet av disse tre årene, og vi beklager at han nå ønsker å trekke seg fra sin stilling. Hans sterke lederegenskaper og lojalitet vil bli savnet av selskapet, skriver Andreas Kvame.