En ny europeisk avtale om standardisering skal styrke næringslivets konkurransekraft.

Ny avtale om standardisering

En ny europeisk avtale om standardisering skal styrke næringslivets konkurransekraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mandag samlet Nederland og Europakommisjonen politikere og næringslivstopper til en stor konferanse i Amsterdam for å diskutere hvordan man kan forbedre det indre markedet for bedrifter og forbrukere.

Standarder bidrar til å øke konkurransekraften i det indre markedet og løftes nå høyt opp på den politiske dagsordenen i Europa. Bruk av standarder bidrar til forenkling, effektiv bruk av samfunnets ressurser, reduserer handelshindringer og fremmer innovasjon. Kommisjonen har lansert et felles initiativ for standardisering; Joint Initiative on Standardisation. Norge har deltatt i dette arbeidet, og signerte avtalen måndag, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet.

Målet med avtalen er å sørge for at det europeiske standardiseringssystemet kan takle utfordringer knyttet til bl.a nye forretningsmodeller, utviklingen på IKT-området og tjenestenæringenes økende betydning.

Den nye avtalen skal sikre bedre prioritering og raskere utarbeidelse av standarder.Aktiv deltakelse for å fremme norske interesser i utviklingen av europeiske standarder er viktig for å øke verdiskapingen i Norge.

Les mer om Kommisjonens standardiseringspakke her.