Styreleder Lars Liabø, sammen med ny daglig leder Marte Kamphus og Svein Knudtzon Waagbø. Foto: Fotograf Engvig

Ny daglig leder i Møre Maritime

Marte Kamphus (28) overtar som daglig leder i skipsdesignselskapet Møre Maritime etter Svein Knudtzon Waagbø (65) som fortsetter i selskapets lederteam og med utvikling av nye fartøykonsepter for havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er svært fornøyde med at Marte Kamphus har sagt ja til rollen som daglig leder. Dette har vært planlagt en stund og Marte representerer fremtiden for Møre Maritime, sier Svein Knudtzon Waagbø i en pressemelding.

Han fratrer rollen som daglig leder, men som vil fortsette i selskapets lederteam sammen med Tore Kjørsvik.

Møre Maritime ble etablert i 2003 og har gjennom innovasjon og utvikling blitt et ledende og anerkjent skipsdesignmiljø med spesielt fokus på nye og robuste fartøy for havbruksnæringen. Selskapet har hatt en sterk vekst de siste årene. Lanseringen av en rekke nye design av servicefartøy, brønn- og slaktebåter har slått godt an i markedet og medført at antall ansatte er nesten fordoblet til 23 svært kompetente medarbeidere. Selskapet har blant annet designet det som blir verdens største brønnbåt når den snart kommer i operasjon.

Marte Kamphus er ny daglig leder i det Kristiansundbaserte skipsdesignselskapet Møre Maritime. Foto: Fotograf Engvig

Utdannet ved NTNU

Marte Kamphus har vært ansatt i Møre Maritime i 3 år og er M. Sc. innen skipsdesign fra NTNU.

- Etter en periode hvor jeg har fått stadig større ansvar for administrasjon og ledelse ser jeg fram til å overta rollen som daglig leder. Det er samtidig godt å ha et lederteam rundt meg og ikke minst alle erfarne ansatte i selskapet. Jeg har alltid vært fascinert av skipsdesign, og ser frem til å lede et selskap som skal utvikle fremtidens fartøykonsepter, sier Kamphus. 

- Jeg ser frem til å la Marte overta rollen som daglig leder slik at jeg kan konsentrere meg om prosjektutvikling i årene fremover, sier Svein Knudtzon Waagbø. Vår klare ambisjon er å ligge i front når det gjelder utvikling av fartøykonsepter. 

- Det å etablere et lederteam som kombinerer ny kompetanse med solid erfaring er spennende og gjør at vi ser framover mot videre vekst, sier styreleder i Møre Maritime Lars Liabø.