Erich Guerrero har tatt med seg familien og flyttet fra Chile til Norge. - Jeg ser bare spennende utfordringer, sier han. Foto: Helge Martin Markussen, Skipsrevyen.

Ny daglig leder i Norsk Fiskeoppdrett

Erich Guerrero (41) overtar som daglig leder i Norsk Fiskeoppdrett. Han kommer fra stillingen som daglig leder i søsterselskapet Salmonexpert i Chile. Nåværende daglig leder, Gustav Erik Blaalid skal rendyrke rollen som ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Erich, som både snakker norsk og engelsk i tillegg til morsmålet spansk, er ikke ukjent med verken Norsk Fiskeoppdrett eller Norge. I 2012 hadde han stillingen som salgssjef i Norsk Fiskeoppdrett. Men denne gangen som daglig leder.

- Jeg er glad for muligheten og ser mange spennende utfordringer fremover, sier han. 

- Norsk Fiskeoppdrett og Skipsrevyen har utgitt publikasjoner i hele respektive 44 og 49 år og det er både et stort ansvar og en spennende utfordring å være med å lede vår virksomhet i en fase hvor vi tar vare på den posisjonen vi har, samtidig som vi også tar nye skritt rettet mot vekst og utvikling, legger han til.

Korona-pandemien satte riktignok flytteplanene på prøve for familien med kone og fire barn, men da åpningen kom i juli ordnet alt seg rekordraskt. Noen måneder forsinket kunne Erich endelig begynne i stillingen den 3. august.

Utfordringer

Erich Guerrero har lang fartstid i oppdrettsnæringen. Han er utdannet innenfor administrasjon og markedsføring. I Chile har han blant annet jobbet for Storvik, Alvestad Marine og Atlantium før han i 2012 ble ansatt i Norsk Fiskeoppdrett som salgsleder ved kontoret i Bergen. Siden 2013 har han jobbet som daglig leder i Salmonexpert, søsterselskapet til Norsk Fiskeoppdrett. 

- Helt siden jeg kom med på NF-laget har jeg hatt en sterk følelse av å jobbe for et selskap og for et team som står for de samme grunnverdiene som jeg. Ærlighet, redelighet og sterkt faglig fokus på det vi gjør er viktig for meg, sier Erich.

Gustav Erik Blaalid (t.h) overlater sjefsstolen til Erich Guerrero i Skipsrevyen og Norsk Fiskeoppdrett. Foto: Francisco Soto, Salmonexpert.

- Hva ser du som de største utfordringene i den nye jobben?

- Jeg tenker at vi skal drive den digitale utviklingen videre med fokus på hvordan vi skal formidle. Vår rolle som formidler av fagstoff stiller krav til at vi må forenkle vanskelig problemstillinger og presentere stoffet på en måte som treffer leserne, sier Guerrero.

- Hvilke erfaringer tar du med deg fra Salmonexpert?

Gustav Erik Blaalid skal i tiden fremover jobbe mer med utvikling av selskapet og rendyrke rollen som ansvarlig redaktør. Foto: Helge Martin Markussen, Skipsrevyen.

- I Chile har vi hatt en fascinerende utvikling og ved å holde oss konsekvent til et høyt faglig nivå og journalistisk etikk har vi vunnet både leseres og annonsekundenes preferanse. At ærlighet varer lengst, også i en forretningssammenheng, er det ingen tvil om. På dette grunnlaget har vi bygget gode relasjoner og jeg ser frem til å fortsette dette arbeidet med våre kunder og kontakter i Norge og utlandet, slår han fast.

Sterkere fokus på utvikling

Ansvarlig redaktør og daglig leder Gustav Erik Blaalid skal rendyrke rollen som ansvarlig redaktør og jobbe med utvikling av selskapet. Blaalid eier Norsk Fiskeoppdrett, Skipsrevyen, Salmonexpert og Fish Farming Expert, og har dessuten en eierpost i AqKva AS.

- Vi er i dag det eneste fagmedieselskapet i havbrukssektoren som har medier på norsk, spansk og engelsk. På mindre enn 10 år har vi blitt det ledende fagmedieselskapt i Chile med 9 ansatte ved kontoret i Puerto Montt. I Norge er vi det eneste fagmediet  for havbruksnærigen som går i dybden og driver forskningsformidling, og vi er i tillegg ledende på daglige nyheter gjennom Kyst.no, forteller Gustav Erik Blaalid.

Han har vært med siden 1990, og ifølge seg selv omgitt av en stab av kompetente og dyktige medarbeidere.

- Ledelse er viktig, men laginnsatsen er avgjørende, konkluderer han.